Yandaştan al haberi: AKP-ABD işbirliğini böyle yazdılar

AKP’nin yayın organı Yeni Şafak, Rus uçağını düşüren grupların kullandığı MANPADS silahının dağıtımıyla ilgili bir dönem Türkiye’de ağırlanan Cemal Maruf’u suçladı.

GÜNDEM 05.02.2018, 11:52 05.02.2018, 11:52
Yandaştan al haberi: AKP-ABD işbirliğini böyle yazdılar

AKP’nin ABD emperyalizmiyle işbirliği içinde Suriye’nin yıkımını üstlendiklerini bizzat AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Ya biz Özgür Suriye Ordusu’nu ey Amerika seninle beraber kurduk ya, Obama yönetimiyle beraber kurduk.” diyerek dile getirse de, AKP medyasında bu gerçekleri tahrif etmeye yönelik yayınlar yapılmaya devam ediliyor.

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak, Suriye’de cihatçı grupların düşürdüğü Rusya’ya ait Su-25 savaş uçağı ile ilgili ABD’yi suçlarken, bu gruplara silah temin ettiğini öne sürdüğü isim dikkat çekti.

İdlib kentinde düşürülen Rus Su-25 tipi savaş uçağına yönelik saldırıyı Fetih El Şam’ın (eski ismiyle El Nusra) içerisinde yer alan Heyet Tahrir el Şam üstlenmişti.

Yeni Şafak ise “Rus uçağını Pentagon düşürdü” başlıklı haberinde, saldırıyı yapan gruba silah organizasyonunu yapan ismin Suvvar Suriye cihatçı adlı grubun liderliğini yapan Cemal Maruf olduğunu yazdı. AKP’li gazete, Maruf için “Türkiye’de ABD’lilerin kullandığı İncirlik Üssü’nün sıkı bir müdavimi olan Maruf, bölgede Pentagon’un ‘en sadık adamı’ olarak biliniyor.” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak’ın “Pentagon’un adamı” olarak nitelediği cihatçı çete lideri Maruf, henüz 2014 yılında Türkiye’ye sığınmış ve o dönem Kanal D’ye “Özgür Suriye Ordusu komutanı” sıfatıyla yaptığı konuşmada, “kendini evinde hissettiğini” söylemişti. Maruf gelme sebebi olarak da Türkiye’de askeri eğitim verdiklerini, askerleriyle toplantı için Türkiye’ye geldiğini söylemişti.

İşte Maruf’un Kanal D’ye yaptığı konuşma:

Yorumlar (0)