Whatsapp’tan Otobüsleri Takip Ederek Kaza Yaptıran Çete Çökertildi

Adana'da, sıfır kilometre otomobillerin orijinal parçalarını söktükten sonra yerine hasarlı parçalar takıp, kaza yaparak sigorta şirketlerini dolandıran çetenin liderinin işbirliği yaptığı otobüs şoförlerine 1000 TL ödediği ortaya çıktı. Emniyet ekiplerinin yaptığı teknik takip sonucu çökertilen çetenin 221 kişiyle işbirliği içinde olduğu ortaya çıktı.

GÜNDEM 19.12.2019, 13:23
Whatsapp’tan Otobüsleri Takip Ederek Kaza Yaptıran Çete Çökertildi

Adana’da, sıfır kilometre otomobillerin orijinal parçalarının yerine hasarlı parça taktıktan sonra kaza yaparak, sigorta şirketlerini dolandıran çetenin lideri Sedat T.’nin Adana Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan otobüs şoförlerinin kurduğu ‘WhatsApp’ grubuna telefon numarasını eklettiği ortaya çıktı. Çete liderinin, işbirliği yaptığı şoförlerin, otobüslerine çarparak, kaza yaptırdığı, karşılığında da 1000 lira verdiği belirlendi.

Çete üyelerinin akraba ve arkadaşlarına taksitle sıfır otomobil aldırdığı, bu araçların tampon, çamurluk, far, kaput, hava yastığı gibi orijinal parçalarını hasarlı parçalar ile değiştirdiği, daha sonra da kırmızı ışıkta duran kamyon, TIR, iş makinesi ve otobüslere arkadan çarparak kaza yaptırdığı saptandı. Çetenin bu yöntemle sigorta şirketlerini dolandırdığı belirlendi. Şüphelilerin, 144 kaza ile 4 milyon 300 bin lira elde ettiği öğrenildi.

Yorumlar (0)