Varlık fonuna devredilen kurumlar Ürdün'e teminat mı gösterildi?

CHP’li Tanal, Varlık Fonu’na devredilen ve Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan kurumların Ürdün’e veya Ürdün’de bulunan kurum veya kuruluşlara teminat olarak gösterilerek ülkeye para girişinin sağlandığı iddialarını Başbakan Yıldırım’a sordu

GÜNDEM 10.03.2017, 11:43 10.03.2017, 11:43
Varlık fonuna devredilen kurumlar Ürdün'e teminat mı gösterildi?

Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Ziraat Bankası AŞ, BOTAŞ, TPAO, PTT, Borsa İstanbul AŞ, TÜRKSAT sermayelerinde bulunan Hazineye ait hisselerin tamamı, Türk Telekomünikasyon AŞ'nin yüzde 6,68 oranındaki Hazineye ait hissesi ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Çaykur, THY'nin yüzde 49,12, Halkbank'ın yüzde 51,11 hissesi Varlık Fonu’na devredildi. Birgün’de yer alan habere göre,  CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Varlık Fonu’na devredilen kurumların herhangi bir ülkeye veya yabancı ülkedeki kurum veya kuruluşlara teminat olarak gösterilerek ülkeye para girişi yapıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Varlık Fonu’na devredilen kurumların Ürdün’e veya Ürdün’de bulunan kurum veya kuruluşlara teminat olarak gösterilerek ülkeye para girişinin sağlandığı yönünde duyumlar aldığına ilişkin bilgi veren Tanal, “Ürdün Başbakanı Sayın El-Mulki’nin 7 Mart’ta Meclis’i ziyaret etmesi dikkat çekici. Türkiye halkını ilgilendiren Varlık Fonu ve fona devredilen kurumların teminat gösterildiği iddiası bile dehşet vericidir” ifadesini kaydetti.

Ürdün Başbakanı’nın ziyaret gerekçesi?

Tanal, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Tanal, Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

Varlık Fonu’na devredilen ve Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan kurumlar herhangi bir ülkeye veya yabancı ülkedekikurum veya kuruluşlara teminat olarak gösterilerek ülkeye para girişi yapılmış mıdır?

Kurumların Ürdün’e veya Ürdün’de bulunan kurum veya kuruluşlara teminat olarak gösterildiği iddiası doğru mudur? Söz konusu kurumlar hangi ülke/ülkelere teminat olarak gösterilmiştir? Teminat gösterilmiş ise gerekçesi nedir?

Ürdün Başbakanı El-Mulki’nin TBMM ziyaret gerekçesi nedir?”

 

Yorumlar (0)