Van'da deprem... 7 ölü enkaz altında kalanlar var!

İran’ın Türkiye’ye sınır Hoy kentinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssüne 4.75 kilometre uzaklıkta olan deprem Türkiye’de de hissedildi. Van’ın Başkale ilçesine bağlı bağlı Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler’de hasar oluştu. İçişleri Bakanı Soylu, depremde 7 vatandaşımızı kaybettik, enkaz altında olanlar var” açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 23.02.2020, 11:27 23.02.2020, 13:17
Van'da deprem... 7 ölü enkaz altında kalanlar var!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, saat 08.53’te merkez üssü İran’ın Hoy şehri olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

SÜLEYMAN SOYLU: 7 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK

İçişleri Süleyman Soylu, “Can kayıplarımız olduğu yönünde ilk değerlendirmeleri aldık. Evlerde özellikle yıkımlar söz konusu. AFAD ekiplerimiz ilgili köylere ulaştılar. Enkaz altında da kalan vatandaşlarımız var. 4’ü yetişkin 3’ü çocuk depremde kaybetti. AFAD ekiplerimiz Van Özpınar köyüne ulaştı, diğerlerine ulaşmak üzere. Enkaz altında vatandaşlarımızın olduğu belirtiliyor. 5 vatandaşımız yaralı olarak hastanelere ulaştırıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Yerin 5.22 kilometre derinliğinde olan deprem, merkez üssüne 4,75 kilometre mesafedeki, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de yoğun şekilde hissedildi. Deprem, Hakkari’nin yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars ve Ağrı ile Van’da da hissedildi. İlker belirlemelere göre Van’ın Başkale ilçesine bağlı Gelenler Mahallesi’nde yıkılan evler bulunuyor.

Yorumlar (0)