Vali Atik'in skandal özür açıklaması 3 kez yenilendi!

Denizli Valiliği'nin sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada "Vatandaşlarımızdan bu tutum ve yaklaşımım sebebiyle özür diliyorum." ifadelerini kullanırken açıklamadaki imla ve anlatım bozukluğu tepki çekti.

GÜNDEM 18.10.2020, 14:24
Vali Atik'in skandal özür açıklaması 3 kez yenilendi!

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Kovid-19 önlemleri kapsamında kentin en kabalalık caddesi olan Gazi Bulvarında denetim yaptı. 

Döner satan bir işletmeye giden Vali Atik, selam verdiği döner ustasının işine devam etmesine sinirlendi.

Döner ustasına "Eldivenin nerede?" diye soran Vali Atik, polis ekiplerine işletme hakkında tutanak tutulup, kapatılması talimatını verdi.

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları mevzuat gereği işletmede valinin gerekçesinin aksine eldiven kullanmanın yazak olduğunu yazdı.

Denizli Valiliği'nden sosyal medyanın gündemine oturan ve büyük tepki çeken olay hakkında açıklama yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Denizli Valisi Fuat Atik'in "Bahse konu esnafımız ile yaşanan diyalogtaki tüm görüntüler incelendiğinde başı sonu detaylıca bakıldığında konunun teferruatı ve süreçteki hassasiyetimiz, vatandaşı koruma anlayışımız daha net anlaşılacaktır. Gün boyu yapılan denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda şahşısmın yaklaşımı, uslübu ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi hakikaten beni de üzdü. Bu sebeple vatandaşlarımızdan bu tutum ve yaklaşımım sebebiyle özür diliyorum." ifadelerini kullandığ görüldü.

Sözkonusu döner restoranının kapatılmadığını belirten Vali Atik'in açıklama metninde sıkça görülen imla hataları da ayrıca eleştiri konusu oldu. Öte yandan vali tarafından yapıldığı anlaşılan açıklama Valiliğin sosyal medya hesabından paylaşılırken metinde açıklamayı yapan kişinin Atik olduğuna dair bir ifade açıklama yenilendiğinde eklendi.

Yorumlar (0)