Vakıf Bank'a 'FETÖ' suçlaması

AKP'ye yakın Türkiye gazetesi, Vakıfbank’a “FETÖ’cü” suçlaması yöneltti.

GÜNDEM 02.02.2017, 16:55 02.02.2017, 16:55
Vakıf Bank'a 'FETÖ' suçlaması

Türkiye gazetesinin haberinde “Ekonomiye destek vermek yerine yüksek kâr hırsı sebebiyle iş adamlarının korkulu rüyası hâline gelen Vakıfbank, 15 Temmuz sürecindeki tutumu ve içerideki FETÖ’cü yapılanması ile skandallara imza atıyor” ifadeleri yer aldı.

 

Vakıfbank’ın, 15 Temmuz sürecindeki tutumu ve 'FETÖ’cü yapılanması ile mercek altında olduğunu öne süren Türkiye gazetesinin haberinde şu iddialar yer aldı:

 

“15 Temmuz darbe girişimi sonrası, 3 kamu bankası Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank kendi içlerinde FETÖ temizliği yapmakta gecikince duruma Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) el koydu. BDDK’nın başlattığı soruşturmalar sonucunda 113 kişi görevden uzaklaştırıldı. BDDK’nın devreye girmesiyle açığa alınan 113 personelle ilgili, soruşturma komisyonu kuruldu. Komisyonda, görevden alınan kişilerin kurumda yaptığı çalışmalar incelendi. BDDK tarafından yapılan soruşturma sonucunda 3 kamu bankasına yerleşen FETÖ’cülerin başta hükûmete mensup siyasilerin, iş adamlarının ve birçok özel ve tüzel kişinin banka hesaplarına girdiği tespit edildi.”

 

BİLGİLER PENSİLVANYA’YA SERVİS EDİLDİ İDDİASI

 

Vakıfbank ve Halkbank’la ilgili Pensilvanya bağlantısını ortaya atan Türkiye gazetesi şu iddiaları sıraladı:

 

“BDDK’nın, Vakıfbank ve Halkbank’ta inceleme yapmak üzere görevlendirdiği 8 murakıp, banka işlemlerine ve hesaplara usulsüzce girildiği, bilgilerin Pensilvanya’ya servis edildiğini ortaya çıkardı. FETÖ’nün Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’a sızdırdığı kişiler sayesinde Türkiye’deki finans akışının takip edildiği ve anlık olarak Pensilvanya’ya iletildiği, buradan gelen direktiflere göre de banka içinde işlemler yapıldığı yine BDDK soruşturmasında elde edilen bulgular arasında...”

 

Yorumlar (0)