Vaka sayısı en yüksek seviyede: 5 ilde birçok yerleşim yeri daha karantinaya alındı

Malatya, Çanakkale, Gümüşhane, Kastamonu ve Kütahya’da birçok yerleşim yeri koronavirüs vakaları nedeniyle karantina alındı.

GÜNDEM 09.04.2021, 16:49 09.04.2021, 16:58
Vaka sayısı en yüksek seviyede: 5 ilde birçok yerleşim yeri daha karantinaya alındı

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının salgının başından bu yana geldiği en yüksek noktada. Ülkede mutasyon ve artan can kayıplarına yönelik endişeler devam ederken virüsle mücadele kapsamında bugün Malatya, Çanakkale, Gümüşhane, Kastamonu ve Kütahya’da birçok noktada karantina uygulaması başlatıldı.

Karantinaya alınan bölgelere ilişkin detaylar şöyle:

MALATYA

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bir mahallede koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Elmalı Mahallesi'nde Covid-19 vakalarının tespit edilmesi üzerine toplandı.

Kurulun kararıyla, bugünden itibaren mahallede 10 gün karantina uygulaması başlatıldı. Giriş ve çıkışların kontrol altına alındığı mahallede, vatandaşların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacak.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bağlı Şirinköy köyünde koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina başlatıldı.

Gökçeada Kaymakamı Serhat Doğan başkanlığında İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplandı. Toplantıda, Şirinköy köyünde koronavirüs vakalarının yayılımını engellemek, halk sağlığını korumak amacıyla 14 günlük karantina uygulanmasına karar verildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de yeni tip koronavirüs nedeniyle bir köy ve apartmanda karantina uygulanmaya başlandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, merkeze bağlı Yeniyol köyü ile Hasanbey Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Çetin Apartmanı'nda, pozitif vaka ile temaslı sayısının fazla olması nedeniyle virüsün bulaşmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla bir dizi tedbir alındığı belirtildi. Açıklamada, ilgili köyde ve apartmanda yeni bir değerlendirme yapılıncaya kadar karantina tedbiri uygulanacağı kaydedildi.

KASTAMONU

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde iki köy, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Doğanyurt ilçesinde de bir okulda yüz yüze eğitime ara verildi.

Taşköprü İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, son dönemde artan koronavirüs vakaları nedeniyle Bekdemirekşi ve Alipaşa köyleri 10 gün süreyle karantina altına alındı. Kararın ardından bölgelerde güvenlik ve sağlık tedbirleri alınarak, kurallara uymayanlar hakkında adli ve idari yaptırım uygulanması kararlaştırıldı.

Doğanyurt Kaymakamı Tahir Yılmaz başkanlığında yapılan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, salgının yayılım hızını kontrol altında tutmak ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin etmek ve fiziki mesafeyi korumak amacıyla tedbir kararları alınarak uygulamaya geçirildi. Bu kapsamda vaka sayılarındaki artış nedeniyle Doğanyurt Yatılı Bölge Ortaokulunda eğitim öğretimin 16 Nisan'a kadar uzaktan devam etmesi, okulun pansiyonunun da kapatılması kararlaştırıldı.

KÜTAHYA

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde koronavirüs vakaları nedeniyle Tokul köyü karantinaya alındı.

Aslanapa İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamada, ’’Pozitif vakaların artması dolayısıyla Aslanapa ilçemize bağlı Tokul köyü 9 Nisan itibarıyla karantina altına alındı. Yaşanan salgını önlemek ve vatandaşın sağlığını korumak amacıyla alınan tedbirler kapsamında karantina 10 gün sürecektir. Karantina altına alınan Tokul köyündeki vatandaşların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek ekiplerince karşılanacaktır. İlçe genelinde ve köylerimizde Koronavirüs tedbirlerine eksiksiz uymanız sizlerden isteğimizdir" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)