Ünlü oyuncudan Sağlık Bakanı Koca'ya tepki: Ay bu ne hız yahu

Avlu dizisindeki performansıyla hafızalara kazınan güzel oyuncu Ceren Moray, Instagram hesabı üzerinden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya tepki gösterdi. Moray, “Ay bu ne hız yahu, bekleseydik salgın bitseydi” dedi.

GÜNDEM 12.10.2020, 17:58 12.10.2020, 18:00
Ünlü oyuncudan Sağlık Bakanı Koca'ya tepki: Ay bu ne hız yahu

Avlu dizisinde hafızalara kazınan güzel oyuncu Ceren Moray Brun, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vaka sayılarına ilişkin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Salı günü semptomsuz vakaları da açıklayacağını duyuran Bakan Koca'ya Instagram hesabından cevap veren Moray, “Ay bu ne hız yahu, bekleseydik salgın bitseydi.” yanıtını verdi. 

SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'e konuşan Fahrettin Koca,  Özkök'ün "Vaka diyorduk, sonra hasta dedik kafalar karıştı. Şimdi bunların hepsini açıklayacağız diyorsunuz. Ne zaman başlayacaksınız bunu yapmaya?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:
“Bu ayın 15’inde başlıyoruz. Ortalama 1.5-2 ayı geçmeyecek şekilde bütün toplumu kapsayacak şekilde saha taramaları yapmaya devam ediyor olacağız. Bundan sonra yapılan kesitsel taramaları semptomu olmasa da paylaşacağız. Bunu da Dünya Sağlık Örgütü’ne bildireceğiz.”

CEREN MORAY KİMDİR?

Moray, 5 Haziran 1985 yılında Diyarbakır'da doğdu. Memur bir aileden gelen Moray'ın annesi Kastamonulu, babası ise Diyarbakırlıdır. Doğumundan birkaç yıl sonra ailesi ile birlikte İstanbul'a taşındı.
Tiyatro eğitimine küçük yaşlarda başladı. Bir süre Pera Güzel Sanatlar bölümünde eğitim aldı. Üniversite eğitimini, 2005 yılında Haliç Üniversitesi Tiyatro bölümünde aldı ve 2009 yılında mezun oldu.
Moray, ilk televizyon deneyimini 2003 yılında yayımlanan Serseri Aşıklar adlı dizide yaşadı.
2004 yılında yayımlanan Dayı adlı dizide Simge karakterini, 2005 yılında yayımlanan Nefes Nefese adlı dizide ise Ezgi karakterini canlandırdı. 2007-2008 yılları arasında yayımlanan Doktorlar adlı dizide Senem karakterini, 2007-2010 yılları arasında yayımlanan Kavak Yelleri adlı dizide Su karakterini canlandırdı. 2012 yılında yayımlanan İşler Güçler adlı dizide Zehra karakterini, 2014-2017 yılları arasında yayımlanan O Hayat Benim adlı dizide ise Efsun karakterini canlandırdı. 2014 yılında yayımlanan Bi Küçük Eylül Meselesi adlı sinema filminde Berrak karakterini, 2015 yılında yayımlanan Yok Artık! adlı sinema filminde ise Ebru karakterini canlandırdı. 2016 yılında yayımlanan Olaylar Olaylar adlı sinema filminde Merve karakterini, yine aynı yıl yayımlanan El Değmemiş Aşk adlı sinema filminde ise Feryal karakterini canlandırdı. 2018 yılında yayımlanan Arada adlı sinema filminde Ezgi karakterini canlandırdı.
2018-2019 yılları arasında yayımlanan Avlu adlı dizide Azra karakterini canlandırdı. 2020 yılında yayımlanmaya başlayan Öğretmen adlı dizide Zeynep karakterine hayat vermektedir.

Yorumlar (0)