Ulaştırma Bakanı Turhan'ın Görevden Alınmasına CHP'den Yorum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın görevden alınmasına ilişkin CHP'den ilk yorum Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi. Özel, "Bu memlekette, bu mevcut düzende Kanal İstanbul İhalesi'ni ertelemedi diye gece 02.00'de bakan görevden almazlar. Büyük ihtimalle ihaleyi alan firmada bir yanlışlık olmuştur" dedi.

GÜNDEM 28.03.2020, 13:00 28.03.2020, 13:18
Ulaştırma Bakanı Turhan'ın Görevden Alınmasına CHP'den Yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Atama ve Görevden Alma Kararlarına göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan görevden alınırken yerine Adil Karaismailoğlu atandı. Turhan'ın görevden alınmasına ilişkin CHP'den ilk değerlendirme Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'den geldi.

Özgür Özel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar; Bu memlekette, bu mevcut düzende Kanal İstanbul İhalesi'ni ertelemedi diye gece 02.00'de bakan görevden almazlar. Büyük ihtimalle ihaleyi alan firmada bir yanlışlık (!) olmuştur. Bu düzende bunun cezasını sabaha bırakmazlar."

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİNDE İLK DEĞİŞİKLİK

Mehmet Cahit Turhan'ın görevden alınması, 2018 yılında geçilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kurulan kabinedeki ilk değişiklik oldu.

Yorumlar (0)