Üfürükçü kadın koronavirüsü 136 kişiye bulaştırdı

Evlerde bulaş riskine her geçen gün yeni bir olay ekleniyor. Doğu Karadeniz’de yaşlı bir adama bakan üfürükçü bir kadının köye nasıl korona bulaştırdığı gündem oldu.

GÜNDEM 05.12.2020, 09:47 05.12.2020, 09:50
Üfürükçü kadın koronavirüsü 136 kişiye bulaştırdı

Karadeniz’de bir köyde üç aile geçen hafta, “Vaka sayıları yoğunlaştı, en doğalından turşumuzu kuralım da bağışıklığımız gelişsin” diye köydeki büyüklerinin yanına lahana ve fasulye turşusu yapmaya çıktı. Evlerine geri döndüklerinde birinde semptomlar çıktı. Saha çalışması yaptık. 1-2 pozitif vaka derken, çalışmalarda vakaların kaynağı ve yayılımını bulduk. Temaslılar karantinaya alınıp test yapıldı. Bir turşu yüzünden üç aile ve bulaştırdıkları kişilerle birlikte 21 pozitif vaka çıktı.

Üfürükçü teyze 136 kişiye bulaştırdı

İçlerinde kamu kurumunda müdür, banka çalışanı da olan bir gruba ‘Eğitimli insanlarsınız neden bu dönemde toplandınız’ diye soran doktor, “Turşu bağışıklığı güçlendiriyor o da koronavirüsü yenmemizi sağlıyor, o yüzden toplandık” dediklerini ifade ediyor. Doktoroun anlatııklarına göre ikinci olayda da 80 yaşında kör ve yatalak bir amcanın hastaneye kaldırılmasıyla ilginç bir vaka yaşanıyor. Yaşlı amca pozitif çıkınca herkes şaşırıyor. Çünkü hiç evden çıkmamış ve yanına da kimse gitmemiş. 

Ancak soradan öğreniliyor ki amcanın durumu kötüye gidince köye üfürükçü şifacı yaşlı bir teyze çağırılıyor. O teyzenin yaklaşık 120 temaslısını tespit ettik. Bu kişilerden test sonuçları pozitif çıkanların temaslılarıyla birlikte toplamda 136 pozitif vaka çıktığı belirtiliyor.

Yorumlar (0)