banner773

Twitter’da 'Musa Orhan katildir' yazan genç, İçişleri Bakanlığı’na hakaretten gözaltına alındı

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi Taylan Özgür Karatepe, Siirt'te uzman çavuş Musa Orhan'ın cinsel saldırısından dolayı intihar eden İpek Er'e ilişkin Twitter’da “Musa Orhan katildir” yazdığı için gözaltına alındı.

GÜNDEM 28.12.2020, 00:00 28.12.2020, 09:13
Twitter’da 'Musa Orhan katildir' yazan genç, İçişleri Bakanlığı’na hakaretten gözaltına alındı

Gazete Fersude'nin haberine göre, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi Taylan Özgür Karatepe, Siirt'te uzman çavuş Musa Orhan'ın cinsel saldırısından dolayı intihar eden İpek Er'e ilişkin Twitter’da “Musa Orhan katildir” yazdığı için gözaltına alındı.

Siirt'te uzman çavuş Musa Orhan'ın cinsel saldırısına uğradıktan sonra intihar eden İpek Er bir süre yaşam mücadelesi vermiş ancak kurtarılamamıştı. Musa Orhan ise kısa bir süre tutuklu kalmış, sonrasında serbest bırakılmıştı.

Uzman Çavuş Orhan'ın serbest bırakılması sonra sosyal medya üzerinden halen devam eden bir kampanya başlamış ve binlerce kullanıcı, 'Musa Orhan tutuklansın' ve ‘Musa Orhan katildir' yazmıştı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, SGDF üyesi Taylan Özgür Karatepe'nin, sosyal medya hesabından yaptığı 'Musa Orhan Katildir' paylaşımından dolayı gözaltına alındığı açıklandı.

Karatepe'nin, Musa Orhan ile ilgili yaptığı paylaşımdan dolayı, 'İçişleri Bakanlığı'na hakaret' suçlamasıyla gözaltına alındığını belirten SGDF, 'Yargılanması gereken İpek Er'in katili Musa Orhan'dır' açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)