TÜSİAD BAŞKANI ORHAN TURAN: "CUMHURİYETİMİZ ULUSUMUZUN EN BÜYÜK KAZANIMIDIR”

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, Cumhuriyet’in 99. yıl dönümü dolayısıyla; “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde benzersiz bir dayanışma ruhuyla kurulan Cumhuriyetimiz; ulusumuzun en büyük kazanımıdır” mesajı verdi.

GÜNDEM 29.10.2022, 12:56
TÜSİAD BAŞKANI ORHAN TURAN: "CUMHURİYETİMİZ ULUSUMUZUN EN BÜYÜK KAZANIMIDIR”

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yazılı ve videolu mesajında “Cumhuriyetimiz ulusumuzun en büyük kazanımıdır” diyen Turan, şunları kaydetti:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde benzersiz bir dayanışma ruhuyla kurulan Cumhuriyetimiz; ulusumuzun en büyük kazanımıdır.

100’üncü yılına yaklaşan ve temelinde laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışının yer aldığı Cumhuriyetimiz ile birlikte kazanılan değerler geleceğimizin, bağımsızlığımızın ve özgür düşüncenin temel taşlarıdır.

Topluma çağdaş uygarlık hedefini gösteren ve bu hedefe yönelik bir devlet ve toplum yapısının temelini hazırlayan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

İş dünyası temsilcileri olarak bizler Cumhuriyetin değerlerini gelecek nesillere aktarmak için üzerimize düşen sorumlulukları gerçekleştirme gayreti içinde, yeni bir anlayışla geleceğimizi inşa etmek amacıyla çalışıyoruz. ‘İnsani gelişme ve yetkinleşme’de, ‘bilim, teknoloji ve inovasyon’da ve ‘kurum ve kurallar’da sağlanacak gelişmenin, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Türkiye’yi hak ettiği konuma ulaştıracağına inanıyoruz.

Bize eşit vatandaşlığı, özgürlüğü, güveni, müreffeh bir toplum idealini ve her daim umudu armağan eden Cumhuriyetimizin 99. yılını kutlarız.”

Yorumlar (0)