Türkiye'nin en güvenilir gazetecilerinden biri olan İsmail Saymaz'a terör soruşturması

Gezi Parkı Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Murat Bircan'ın eşi Arzu Bircan'ın FETÖ itirafçısı ve şüphelisi olduğunu belgeleriyle yazan halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz’a Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca soruşturma başlatıldı.

GÜNDEM 10.05.2022, 16:56 10.05.2022, 17:00
Türkiye'nin en güvenilir gazetecilerinden biri olan İsmail Saymaz'a terör soruşturması

AKP’den aday adayı olan Gezi davası hâkimi Murat Bircan'ın eşi Arzu Bircan'ın FETÖ şüphelisi olduğunu ve ifade verdiğini yazan Halk TV yazarı İsmail Saymaz hakkında terör soruşturması başlatıldı. ğır Ceza Mahkemesi'nin en kıdemsiz üyesi Hakim Murat Bircan'ın 2018'de AKP'den milletvekili aday adayı olduğu, 2019'da ise Bafra Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü'nde çalıştığı ve iki yıl önce avukatlıktan geçtiği anlaşıldı.

Türkiye, İsmail Saymaz'dan öğrendi
Hakim Bircan'ın eşi Arzu Bircan'ın 15 Temmuz'dan sonra FETÖ itirafçısı ve şüphelisi olduğunu Türkiye, halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'ın bu yazılarıyla öğrendi.

Murat Bircan'ın eşinin 'FETÖ itirafçısı ve şüphelisi' olduğunu ortaya çıkaran yazarımız İsmail Saymaz hakkında soruşturma başlatıldı. Avukat Aslı Kazan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Saymaz hakkında Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca soruşturma başlatıldığını duyurdu.


Saymaz: Perşembe günü ifade vereceğim
Kazan'ın Tweet'lerini kendi Twitter hesabından paylaşan Saymaz, perşembe günü ifade vereceğini duyurdu. Saymaz'ın paylaşımı şöyle:

"Gezi Parkı Davası’nda AK Parti’den aday adayı olmuş hakimin eşinin FETÖ’den şüpheli olduğunu ve ifade verdiğini yazdığım için hakkımda terör soruşturması başlatıldı. Perşembe günü avukatımla ifadeye gideceğim.
 

Yorumlar (0)