banner773

Türkiye’de denenen korona aşısından müjdeli haber geldi

Son aşama deneylerinin Türkiye’de yapıldığı Çinli şirket Sinovoc tarafından geliştirilen korona aşısından umutlandıran haberler geldi. Aşının gönüllülerde hızlı bir bağışıklık tepkisine neden olduğu öğrenilirken, buzdolabı sıcaklığında 3 yıl bozulmadan saklanabildiği ortaya çıktı.

GÜNDEM 18.11.2020, 14:08 18.11.2020, 14:14
Türkiye’de denenen korona aşısından müjdeli haber geldi

Çinli Sinovac tarafından geliştirilen CoronaVac adlı aşının 700 kişi üzerinde gerçekleşen birinci ve ikinci aşama klinik denemelerinde, aşının gönüllülerde hızlı bir bağışıklık tepkisine neden olduğu ve corona virüsü etkisiz hale getirdiği belirtildi. Bununla birlikte şirket tarafından yapılan açıklamada, CoronaVac’ın Covid-19’u yenen katılımcılarda, daha önce hastalığa yakalanmayanlara göre daha az antikor ürettiği ifade edildi.

NTV'de yer alan habere göre, Klinik denemelerin sonuçları The Lancet adlı bilimsel dergide yayımlandı. Bununla birlikte Sinovac aşısının üçüncü aşama klinik denemeleri Türkiye, Endonezya, Brezilya ve Çin’de on binlerce katılımcıyla devam ediyor. Son aşama insan deneylerine ilişkin ara sonuçların önümüzdeki haftalarda çıkması bekleniyor.

DÖRT HAFTANIN ARDINDAN COVİD-19'A KARŞI BAĞIŞIKLIK OLUŞTURDU

Aşı çalışmalarında yer alan araştırmacılardan Zhu Fengchai, “Bulgularımız 14 gün arayla iki doz aşı alan katılımcılarda, CoronaVac’ın dört haftada gerekli bağışıklığı sağladığını gösterdi. Bu durumun aşının acil kullanım onayı almasına yeteceğini düşünüyoruz” dedi.

Öte yandan, Çin’de şu anda acil kullanım onayı olan iki aşı bulunuyor. Sinopharm ve CanSino tarafından geliştirilen iki aşının, bağımsız araştırmacılar tarafından gözden geçirilen ara klinik sonuçlarında güvenli oldukları ve yeterince bağışıklık oluşturdukları görüldü.

Yorumlar (0)