Türkiye-Suriye ilişkileri için dikkat çeken yorum: ''Beşar Esad kazandı''

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad'ın görüşeceği yönünde çıkan haberlere ilişkin ''Beşar Esad kazandı arkadaşlar. Esad ile Erdoğan aynı karede fotoğraf verecek'' ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 23.08.2022, 09:44
Türkiye-Suriye ilişkileri için dikkat çeken yorum: ''Beşar Esad kazandı''

Suriye ile ilişkilerde yeni dönem arayışları sürerken, İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim'in geçtiği haberde Erdoğan'ın Esad ile görüşeceği ileri sürüldü. TV 100 canlı yayınında konuşan Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, son dönemde yaşananları ve İran ajansının haberini değerlendirirken, "Beşar Esad kazandı arkadaşlar. Esad ile Erdoğan aynı karede fotoğraf verecek" iddiasında bulundu. 

Putin davet etti, üçlü zirve olacak!
Rusya lideri Putin'in, 15-16 Eylül'de Özbekistan'da yapılacak Şangay Beşlisi oturumuna Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bear Esad'ı da davet ettiği iddia edilen Tasnim'in haberinde, Putin, Erdoğan ve Esad'ın üçlü bir görüşme yapacağı iddia edildi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'in daveti üzerine Özbekistan'da yapılacak zirveye katılacağını açıklamıştı.

Beşşar Esad kazandı arkadaşlar!
İran ajansının haberini destekleyen Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Tv100’de Gürkan Hacır’ın hazırlayıp sunduğu Taksim Meydanı programında iddiayı bir adım daha ileri götürdü ve şöyle dedi: “Beşşar Esad kazandı arkadaşlar. Bence Semerkant’ta Beşşar Esad ile (Cumhurbaşkanı Erdoğan) aynı karede fotoğraf verecektir.”

Eski Dışişleri Bakanı ne dedi?
Gazeteci Şaban Sevinç de, "Eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel ile önceki gün bir görüşme yaptım, Semerkant’ta Esad ile Erdoğan’ın görüşebileceğini söyledi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)