banner773

Türk Tabipleri Birliği’nden İl İl Corona Vakaları İddiası!

Türk Tabipleri Birliği (TTB), corona virüsü salgınında Türkiye'de il il ne kadar vaka bulunduğuyla ilgili bir iddia gündeme getirdi. İşte TTB'nin iddiasına göre İstanbul, İzmir, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır'daki vaka sayıları...

GÜNDEM 31.03.2020, 09:42 31.03.2020, 10:11
Türk Tabipleri Birliği’nden İl İl Corona Vakaları İddiası!

TTB’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda şu iddialarda bulunuldu:

* Ancak ‘malzeme eksikliği’ durumu tablonun sadece görünen yüzüdür; asıl problem organizasyon eksikliğidir.

* 30 Mart 2020 günü itibarı ile İstanbul’daki kamu hastanelerinde kesin ya da şüpheli/olası Covid-19 tanısıyla yatırılarak izlenen/tedavi edilen hasta sayısı 2 binin üzerindedir.

* Son iki haftada İzmir genelinde kamu hastanelerinde (üniversite, Sağlık Bakanlığı ikinci ve üçüncü basamak hastaneleri) PCR testi pozitif ve klinik olarak şüpheli pozitifler vakalar dâhil hasta sayısı 700 civarındadır.

* 30 Mart 2020 günü itibarı ile İstanbul’daki kamu hastanelerinde kesin ya da şüpheli/olası Covid-19 tanısıyla yoğun bakım ünitelerine yatırılan vaka sayısı 2 yüzün üzerindedir.

* İzmir genelinde 9 Aile Sağlığı Merkezi (ASM) Covid-19 şüpheli vakalar nedeniyle bir süreliğine kapatılmış, etkilenen hekim ve sağlık çalışanları sağlık kurumlarında tedaviye veya evlerinde izolasyona alınmıştır.

* İstanbul’daki kamu hastanelerinde bugüne kadar enfekte olan hekim, sağlık çalışanı sayısı yüzü geçmiştir.

* Şanlıurfa’daki kamu hastanelerinde servis ve yoğun bakımlarda 70’e yakın şüpheli hasta takip edilmekte olup 6 pozitif hasta izlenmektedir.

* Korona günlerinde ADANA'da sağlık: Yaklaşık 550 hasta Covid teşhisi veya şüphesiyle yatıyor. 63 yoğun bakım hastasından 15’i entübe. 2 si taburcu olmuş 4 hekim ve 12 sağlık çalışanı korona şüphesi ile takip edilmekte.

* Korona günlerinde DİYARBAKIR'da sağlık: Yaklaşık 150 hasta Covid teşhisi veya şüphesiyle yatıyor. 6 yoğun bakım hastası mevcut. Korona nedeniyle 5 yurttaşımız hayatını kaybetti.

* Adana’da ulaşabildiğimiz bilgilere göre yaklaşık 550 hasta Covid teşhisi veya şüphesiyle yatmaktadır. 63 yoğun bakım hastasından 15’i entübedir. 2’si taburcu olmuş 4 hekim ve 12 sağlık çalışanı corona şüphesiyle takip edilmektedir.

Yorumlar (0)