Türk firması Abdi İbrahim, koronavirüs ilacı üretimine başladı

Koronavirüse karşı dünyadaki tüm ilaç firmaları çalışmalarını sürdürürken, bomba haber Türk ilaç firması Abdi İbrahim'den geldi. Yönetim kurulu başkanı Nezih Barut, ilk parti ilaç üretimini gerçekleştirip Sağlık Bakanlığı'na teslim ettiklerini açıkladı.

GÜNDEM 03.04.2020, 14:48
Türk firması Abdi İbrahim, koronavirüs ilacı üretimine başladı

Koronavirüs salgınıyla dünya mücadelesini sürdürürken, Türkiye’nin en köklü ilaç firmalarından olan Abdi İbrahim’den bomba bir haber geldi.

Firmanın Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüsle tedavi protokollerinde yer alan ilacın ilk parti üretimini gerçekleştirdiği ve bakanlığa teslim ettiği açıklandı.

Abdi İbrahim, İstanbul’daki tesislerinde Nisan ayı içinde üreteceği 1 milyon 600 bin tablet ve ilacın yıl sonuna kadar yapılacak tüm üretimini de Bakanlığa bağışlayacak.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, şunları söyledi:
– Koronavirüs tedavi protokolünde yer alan ilacın halihazırda Türkiye’deki tek yerli üreticisi olarak, tüm dünyada çok yüksek talep artışı ile karşı karşıya olan ham maddeyi Dışişleri Bakanlığımız ve Ticaret Bakanlığımızın sahada bize verdiği destek ile derhal tedarik ederek ilk parti üretimini gerçekleştirdik ve Sağlık Bakanlığımıza teslim ettik.

– Bu ilacın yıl sonuna kadar yapacağımız tüm üretimini bağış yoluyla Türk tıbbının hizmetine sunacağız.

– İnsanlık tarihi boyunca her dönemde salgın hastalıklar çok ciddi can kayıplarına yol açtı. İlk etapta Çin’de ve daha sonra dünyanın birçok ülkesinde hızla yayılmaya başlayan COVID-19 ile ilgili gelişmeleri biz de yakından takip ediyoruz.

– Doktorlarımız, eczacılarımız, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın üstün bir gayret, hiçbir zaman unutulmayacak bir fedakarlık ve sarsılmaz kararlığı ile yürütülen salgınla mücadele seferberliğine biz de üretime ara vermeden, hastaların ihtiyaç duyduğu ilaçları onlara kesintisiz ulaştırarak katılıyoruz.

Yorumlar (0)