Türk Eczacılar Birliği Başkanı koronavirüsün ikinci kez zirve yapacağı tarihi açıkladı

Korona virüs salgınında hasta sayıları artmaya devam ederken, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak,” Eylül ayının sonu ekim gibi pik yapacağını düşünüyoruz. Zaten ondan sonra da kış gelecek” dedi.

GÜNDEM 07.09.2020, 22:21
Türk Eczacılar Birliği Başkanı koronavirüsün ikinci kez zirve yapacağı tarihi açıkladı

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, korona virüs salgınına ilişkin çok kritik açıklamalarda bulundu. Milliyet Gazetesi’nden Abdullah Karakuş’un sorularını yanıtladı.

KORONA VİRÜSÜN İKİNCİ KEZ ZİRVE YAPACAĞI TARİHİ AÇIKLADI

Çolak’ın “Salgının bundan sonraki süreci ne sizce?” sorusuna, “Eylül ayının sonu ekim gibi pik yapacağını düşünüyoruz. Zaten ondan sonra da kış gelecek. Kışın daha çok korunmamız gerekiyor” şeklinde yanıt verdi.

Başkan Çolak’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“En azından güneş var. Açık hava var. Kışın her kapalı mekânlarda olunacak. Dolayısıyla zor bir sürece giriyoruz. Eğer marta nisana kadar kendimizi koruyabilirsek ondan sonrası biraz daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Çünkü mart nisan gibi aşının üretiminin tamamlanacağı gibi bir durum var. Tabii aşı da tek başına bir çözüm değil. Aşı sadece koruyucu özelliği olan bir ürün. Aşı olduktan sonra bile dikkat etmek lazım. Grip aşısı yaptırıyorsunuz. Yani ben aşıyı oldum, bana bundan sonra bir şey olmaz diye bir şey yok. Bu tür vakalarda önemli olan vücudun antikor üretmesidir.

''SAVUNMA MEKANİZMASI YARATMIŞSA...''

"Senin vücuduna giren virüse karşı refleks oluşturup kendine bir savunma mekanizması yaratmışsa bundan sonrası için bir sorun yok. Ama bunu yaratmamışsa alıp atmışsa yeniden alma şansın var. Ama atabilir misin bir sonraki sefere o da bir soru işareti olarak önünde duruyor.

Çolak, vatandaşlara önerisini de şöyle açıkladı: Yapmamız gereken şey düzenli beslenmek, düzenli uyumak, stresli ortamlardan kaçınmak, daha çok açık havada egzersiz yapabilecek işlemleri yapmak. Bunların dışında da vücut mekanizmasını koruyacak önlemler almak gerekiyor."

Yorumlar (0)