Tunceli'de yangın bölgesine gitmek isteyen Maçoğlu'na polis engeli!

Tunceli'nin Hozat ilçesinde çıkan orman yangınını söndürmek için bölgeye gitmek isteyen Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu ve beraberindekiler, polisin engellemesi ile karşılaştı.

GÜNDEM 01.08.2021, 12:25
Tunceli'de yangın bölgesine gitmek isteyen Maçoğlu'na polis engeli!

Tunceli'nin Hozat İlçesine bağlı Amutka (Yenibas), Ormanyolu, Boydaş, Dereköy ve Çakmaklı mevkilerini kapsayan geniş bir alanda birkaç gündür süren orman yangınlarına ilişkin Hozat Belediyesi yangını söndürme çağrısı yaptı. Aralarında Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve kitle örgütlerinin bulunduğu heyet Hozat girişinde durduruldu ve yangına müdahale etmeleri polis tarafından engellendi.

"HALKIMIZI DOĞAMIZI SAHİPLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ"
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Maçoğlu, "Hozat Belediyesi'nin yapmış olduğu çağrı üzerine şuan Hozat girişindeyiz ve bir müdahale il karşı karşıyayız. Tek derdimiz doğamız. Özel güvenlik gerekçe gösterilerek müdahale edilmesini doğru bulmuyoruz. Tüm halkımızı doğamızı sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.

Heyet, engellerin kaldırılması için görüşmelere devam ediyor.


Hozat Belediyesinin yangına müdahale için yurttaşlara yaptığı çağrıda "Belediye ekiplerimiz ve Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile birlikte imkanlarımız doğrultusunda gerekli müdahalelerde bulunmamıza karşın, gerek bölge koşulları gerekse de ekipman yetersizliği sebebiyle yangın kontrol altına alınamamakta ve maalesef büyüyerek devam etmektedir. Bu noktada; doğal yaşam alanlarımızı ve yaban hayatını savunmak adına tüm halkımıza bu konuda duyarlılık gösterme ve yangını söndürme konusunda destek olma çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verilmişti.(Evrensel)

Yorumlar (0)