Tüm Yerel Sen: 'Emekçinin hakkı ödensin, Başkan Sayın Halil Arda emekçinin yanında olsun!'

Tüm Yerel Sen 2 Nolu Şube olarak imzalanan toplu iş sözleşmesinin tek taraflı olarak yürürlükten kaldırılmasına Başkan Özgür Işık ve tüm sendika bileşenleri tepki gösterdi.

GÜNDEM 26.03.2020, 14:53 17.11.2020, 12:51
Tüm Yerel Sen: 'Emekçinin hakkı ödensin, Başkan Sayın Halil Arda emekçinin yanında olsun!'

Tüm Yerel Sen 2 Nolu Şube Başkanı Özgür Işık,Gaziemir Belediyesi Başkanı Halil Arda''nın Türkiye'nin yaşadığı bu ekonomik ve psikolojik bunalımda emekçiye toplu iş sözleşmelerini yatırması gerektiğini söyledi. Başkan Işık, Tüm Yerel Sen 2 Nolu Şube olarak imzalanan toplu iş sözleşmesinin tek taraflı olaraktan yürürlükten kaldırılmasına tepki gösterdi.

Başkan Özgür Işık yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'Bilindiği üzere Gaziemir Belediyesinde Tüm Yerel Sen 2 Nolu Şube olarak imzalamış olduğumuz toplu iş sözleşmemiz tek taraflı olarak yürürlükten kaldırılmıştır. Biz gerek şube gerekse tüm sendika bileşenlerimiz olarak bu  uygulamayı asla kabul etmedik. Uzunca bir süredir bu noktada çalışan arkadaşlarımızın hakları ve haklı talepleri için eylemlerimizi sürdürüyoruz. Memurlarımızın bu taleplerinin yerine gelmesi ve tek taraflı bu iptalin yürürlükten kaldırılması için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.Ülkemizin şuanda corona virüs ile mücadelesinde göstermiş olduğu birlik beraberliği, Gaziemir Belediye Başkanı'ndan da belediye çalışanları için bekliyoruz.'

 'Bu yaşanan ekonomik ve psikolojik bunalımda Sayın Halil Arda'nın hakkımız olan toplu sözleşme ücretini ödemesini talep ediyoruz.!  Yaşam koşullarının ekonomik  olarak giderek dahada zorlaştığı, insanların korkularla yaşadığı, memur eşlerinin işlerinden olduğu, aile birliğinin sarsıldığı bu dönemde; Belediye Başkanı Sayın Halil Arda'nın bu uygulamasından vazgeçmesini, emekçinin yanında olmasını istiyoruz.'

'13 MADDELİK ÖNERGE GÖRMEZDEN GELİNEMEZ'

'Koronavirüs salgınına karşı  CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 maddelik önerisini görmezden gelemezsiniz. 
Şuanda ana muhalefet partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve belediye başkanları, vatandaşlar, emekçiler, iş dünyası her anlamda yardım için seferber olmuşken, Gaziemir Belediye Başkanı yapılan bu seferberliğe ve parti politikalarına karşı hareket etmektedir. 
Başta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, İzmir milletvekillerine,İzmir il başkanına buradan çağrıda bulunuyoruz!                                                                           

 Ülkemizde bu salgına karşı birlikte hareket etme bilincinin  yükseldiği bir dönemde memur arkadaşlarımızın daha fazla mağdur edilmemesi en büyük talebimizdir.  Gaziemir Belediye Başkanımızı bu kara günleri; doğru bir adım atmak adına bir fırsat olarak değerlendirmesini ve sürecin daha da uzamamasını temenni ediyoruz.  '

Yorumlar (0)