TRT Genel Müdürü İbrahim Eren: Çift maaş alıyorum, toplamı 29 bin 500 TL

İbrahim Eren, TRT’den “15 bin TL civarı”, TÜRKSAT’tan ise “14 bin 500 TL civarı” maaş aldığını açıkladı. Eren, Fatih Er’in akrabalarının TRT’ye girmesini savundu.

GÜNDEM 10.06.2021, 10:33 10.06.2021, 10:44
TRT Genel Müdürü İbrahim Eren: Çift maaş alıyorum, toplamı 29 bin 500 TL

Devlet adına radyo ve televizyon yayınlarını gerçekleştirmek amacıyla kurulan ancak son dönemde tarafsızlığa gölge düşüren yayınlar yaptığı gerekçesiyle eleştirilen Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun mali hesapları, TBMM KİT Komisyonu’nda görüşüldü. Komisyonda gündeme gelen TRT’nin personel yapısı, “TRT AKP’nin çiftliği olmuş” eleştirilerinin haklılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Birgün'de yer alan habere göre; 2013-2014 döneminde A Haber’de görev yaptıktan sonra TRT World’ün kurucuları arasında yer alarak ismini duyuran Fatih Er’in dört akrabasının TRT kadrosunda yer alması komisyonda tartışıldı.


KAÇIRMAK İSTEMİYORMUŞ

Duruma açıklık getirmek isteyen TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, akrabalarının TRT’de işe giriş sürecinden Fatih Er’in haberi olmadığını savundu. Eren, şunu söyledi:

“Birincisi, Fatih Er’in öyle bir yetkisi yok, alamaz, yetki bende. Şimdi, Resul Şimşek dediğiniz bacanağı yirmi beş yıllık gazeteci, Fatih’ten eskidir, herkes tanır. Kanal 7’de başladı, Habertürk’te çalıştı yıllarca. Furkan’ı aldık, o da kayınbiraderi oluyor. Fatih’in de haberi yok bu arada, süreçleri İnsan Kaynakları yönetiyor. Avustralya’nın yine en iyi üniversitelerinden mezun. TRT World kurulurken İngilizce bilen, gazetecilik tecrübesi olan kişileri zaten kaçırmak istemiyorduk. Dördüncü akrabası dediğiniz de kurumda tanışıp evlendiler yani yoksa akrabalığı yoktu.”

Komisyonda, 2016 yılında kurulan ve işlerinin büyük bölümünü TRT’ye satan yapımcılık şirketine ödenen paralar da gündeme geldi. TRT Genel Müdürü Eren, milletvekillerinin TRT’nin yapım şirketine ödediği paranın miktarına ilişkin soruları komisyonda yanıtlamazken CHP’li Sertel, “Uyanış Selçuklu dizisin bölüm başına 2 milyon TL, Hay Sultan dizisine ise bölüm başına 1,5 milyon TL verildiği iddia edilmektedir. Bu doğru mudur?” diye sordu.

ÇİFT MAAŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşı olan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TÜRKSAT ve TRT’den aldığı maaşı da açıkladı. TRT’den, “15 bin TL civarı” maaş aldığını ifade eden Eren, TÜRKSAT’tan ise “14 bin 500 TL civarı” maaş aldığını söyledi.

***

3 milyar TL’yi nasıl verebiliyorsunuz?

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TBMM’ye geçmiş yıllarda TRT’ye ilişkin geniş denetim raporları geldiğini anımsatarak, TRT’nin 2019 Sayıştay Raporu’nun ince bir dosyadan oluşmasına tepki gösterdi. Raporun, “TRT çok iyi yönetiliyor” algısı yarattığını savundu. Komisyonda söz alan HDP Milletvekili Kemal Peköz TRT’nin dış yapımlara iki yılda 3 milyar 101 milyon lira TL ödediğini belirtti. Binlerce personelin, “Personel fazlası” denilerek TRT’den emekli edildiğini anımsatan Peköz, “Türkiye’de nüfusun yarısının, çalışan nüfusun yarıdan fazlasının asgari ücret ya da bin 700, bin 800 liralık emekli maaşlarıyla yaşamaya çalıştığı bir yerde 3 milyar TL’yi nasıl bir gönül rahatlığıyla dış yapımlara verebiliyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

Yorumlar (0)