TRT'den skandal seçim sahnesi: Osmanlı'dan çalmaya çalışıyorlar

TRT’de yayınlanan ve gündemle eş zamanlı ilerleyen Payitaht Abdülhamid dizisinde, İstanbul’daki seçimlere ilişkin skandal bir mesaj verildi. Mesajda, 'İstanbul'u Osmanlı'dan çalmaya çalışıyorlar' denildi.

GÜNDEM 15.04.2019, 15:00
TRT'den skandal seçim sahnesi: Osmanlı'dan çalmaya çalışıyorlar

Gazeteci Melis Alphan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, TRT'de yayınlanan PayitahtAbdülhamid dizisinde, İstanbul'daki seçimlere ilişkin mesaj verildiğini belirtti. "Gündemle eşzamanlı ilerleyen TRT’deki Payitaht Abdülhamid dizisinin son bölümünde, Bizans’ın uyuyan hücresi ‘Konstantinopol bekçileri’, İstanbul’u Osmanlı’dan çalmaya çalışıyor" diyen Alphan'ın bahsettiği dizinin yapımcılığını AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çocuklarının birçok alanda ortaklığını yapan Mahmut Esenkal'a ve kardeşi Yusuf Esenkal'a ait ES Medya  üstleniyor.

Dizide padişah Abdülhamid, paşalarına İstanbul'da Bizans döneminden kalma gizli bir teşkilatın varlığında bahsediyor ve şunları söylüyor:

"Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'u fethettikten sonra, son Bizans İmparatoru bir teşkilat kurdu: Konstantinapol Bekçileri.

"Bu teşkilatın varlığı zaman zaman ortaya çıksa da, hiçbir devirde emin olunamadı. Maksatları, Ayasofya'ya haç dikmek, Payitaht'ı geri almak. Ezanı, Payitaht semalarından silmek. 

"Bu teşkilatın bir efsane olduğu söylenir durur. Lakin Sultan 2. Mahmut, bu teşkilatı fark etti. Konstantinapol Bekçileri, Yeniçeri'lerin içine sızmıştı. Yeniçerileri ahlaki olarak çökertmişlerdi. Son bir hamle kalmıştı ki, Sultan Mahmut, Yeniçeri Ocağı'nı kaldırdı."

Abdülhamid'in Konstantinapol Bekçileri'nin anlatmasının ardından söz alan bir paşa ise "Tekrar ortaya çıktılar. Eski vekillerle birlikte bir hükümet kurup bizi küçük düşürecekler. Böylece dış devletlerin müdahalesine açık hale getirecekler" ifadelerini kullanıyor.

Yorumlar (0)