TRT Arapça'dan sığınmacılar için Avrupa'ya gidiş haritası!

TRT'nin yayınladığı haritada deniz ve kara yoluyla gidişler gösterildi

GÜNDEM 29.02.2020, 17:18
TRT Arapça'dan sığınmacılar için Avrupa'ya gidiş haritası!

TRT Arapça'nın sosyal medyada paylaştığı haritada Türkiye'den Avrupa'ya gidecek sığınmacılar için dört farklı yol haritası önerildi.

TRT Arapça televizyon kanalı, Twitter hesabında "Fransa’ya giden yol" başlığıyla paylaştığı haritada Suriye’nin İdlib şehrinden bir ok çıkartarak Türkiye üzerinde dört farklı yol kullanılarak Avrupa’ya gidilebileceğini belirtiyor.

Vahşi ve zorlu yol
Euronews'in haberine göre; sarı renkle çizilen ilk güzergâhta İdlib’den Kayseri, oradan İstanbul, Edirne ve Tekirdağ üzerinden Yunanistan Bulgaristan ve diğer Balkan ülkelerini kara yoluyla geçerek Avusturya, Almanya ve Fransa’ya gidilebileceği gösterilmiş. Sarı renkli güzergah haritanın sol alt kısmında "vahşi-zorlu yol" olarak tanımlanıyor.

Turkuaz renkle gösterilen diğer güzergahsa yine İdlib’den başlayarak, Muğla Bodrum, Aydın Kuşadası, İzmir Çeşme ve Balıkesir Ayvalık ilçeleri üzerinden "deniz yoluyla" Yunanistan ana kıtası, oradan yine deniz yoluyla İtalya ve diğer Avrupa ülkelerinde son buluyor.

Mesajın açıklama kısmındaysa, “Fransa’ya giden yol… Türkiye’den gelen mültecilerin Fransa’ya ve diğer Avrupa ülkelerine ulaşmak için izleyebilecekleri olası yolların açıklayıcı bir haritası” ifadelerine yer veriliyor. Harita’nın sağ alt köşesindeyse İdlib’de 3 milyondan fazla sivilin yaşadığı belirtildi.

Yorumlar (0)