TMSF şirket satışı için Garanti Yatırım'la anlaştı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 674 Sayılı KHK uyarınca satışa konu varlıkların satış işleminde Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Vera Varlık ve Garanti Yatırım’ı yatırım danışmanı olarak görevlendirdiğini açıklamıştı. TMSF 'FETÖ’ye dönük soruşturma kapsamında 500’den fazla şirketin yönetimini devralmıştı. TMSF’nin bu şirketler için envanter çalışması yaptığı belirtilmişti.

GÜNDEM 01.12.2016, 11:10 01.12.2016, 11:10
TMSF şirket satışı için Garanti Yatırım'la anlaştı

T24'te yer alan Reuters'ın haberine göre, Garanti Yatırım tarafından yapılan yazılı açıklamada, “TMSF’nin 674 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname uyarınca kayyım olarak görevlendirildiği III Nolu Varlık Paketinde bulunan Satışa Konu Varlıkların Satış İşleminde Yatırım Danışmanı olarak görevlendirildi” denildi. Söz konusu varlık paketi içinde Boydak Grubunun da dahil olduğu Bartın, Bayburt, Bolu, Düzce, Erzurum, İstanbul, Kayseri, Rize, Sakarya, Samsun, Tokat, Van ve Zonguldak merkezli 211 şirket bulunuyor. Açıklamada mevcut piyasa koşullarının en sağlıklı şekilde değerlendirilmesi suretiyle, satışa konu varlığın satış sürecinin ve satış işlemine ilişkin tüm altyapının hazırlanması ve satış neticesinde mümkün olan en yüksek tutarın elde edilmesi amacıyla satış işlemlerinde yatırım danışmanı ile çalışmaya karar veren TMSF’nin bu kapsamda 17 Kasım’da yatırım danışman seçimi için teklife çağrı ilanı yaptığı hatırlatıldı.

 

 

TMSF, 674 sayılı ve 15 Ağustos 2016 tarihli Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname uyarınca; terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı veya irtibatı nedeniyle satışa konu varlıklarda kayyum olarak görevlendirilmişti.

Yorumlar (0)