TİP Antalya İl Örgütü’nden öğrenci yurtlarındaki intiharlar için eylem

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü, Akdeniz Üniversitesi KYK yurtlarındaki intiharlar için, üniversitenin Meltem Kapısı önünde bir eylem düzenledi. Yapılan basın açıklamasında ¨ Yaşanılan onca ölüme rağmen bir açıklama yapma gereksinimi duymayan yurt ve üniversite yönetimine karşı şeffaf ve özerk üniversite taleplerimizi sürdürmeye bu uğurda mücadele etmeye devam edeceğiz¨ ifadeleri kullanıldı.

GÜNDEM 14.06.2022, 08:58
TİP Antalya İl Örgütü’nden öğrenci yurtlarındaki intiharlar için eylem


 

Akdeniz Üniversitesi kampüsündeki Bezm-i Alem Valide Sultan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurdu'nda 11 Mayıs'ta kalan Halil Gülçan'ın, ardından 23 Mayıs'ta aynı kampüs içindeki Elmalılı Hamdi Yazır Öğrenci Yurdu'nda kalan Muhammet Emre Kandemir'in intihar haberi geldi. En son 10 Haziran'da ise Turizm Rehberliği ikinci sınıf öğrencisi Muhammed Kaya'nın hayatını kaybettiği, hatta kamuoyundan saklanan dördüncü bir intihar vakasının olduğu iddia edildi. Aynı yurtlarda yine kamuoyundan saklanan ve resmi verilere geçmemiş on intihar vakasının daha yaşandığı iddia edildi.

İntihar olaylarına ilişkin üniversite öğrencileri tarafından sosyal medyada yürütülen kampanya neticesinde açıklama yapmak zorunda kalan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından yapılan açıklamada son 2 ay içerisinde yurtlarda kalan 3 öğrencinin pencereden atlayarak, bir öğrencinin de evinde yaşamına son vermesiyle ilgili "olayların saklandığı" iddialarının gerçek olmadığı, sürecin adli makamlarla koordineli bir şekilde yürütüldüğü ifade edildi.

Bugün TİP Antalya İl Örgütü, öğrenci yurtlarındaki intiharlara ilişkin Akdeniz Üniversitesi önünde bir basın açıklaması düzenledi. “Öğrenci intiharları aydınlatılsın” yazılı pankart taşınan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

‘BU KARANLIĞA KARŞI VERECEK BAŞKA BİR CANIMIZ YOK’

Akdeniz Üniversitesi uzunca süredir bizleri şok eden olaylarla duyulmaktadır. Geçen seneden bu yana yaşanan skandallar yetmediği gibi şimdi de öğrencilerin peş peşe intihar ettiğini görüyoruz.

Öyle ki özerk ve demokratik bir ortam içerisinde bilimsel faaliyetlerin yürütülmesi gerektiği kampüslerimizde öğrenciler baskı ve yoksulluk altında can çekişiyorlar. Bu baskı ortamı konuşmalarına mani oluyor ve sessizliğin olduğu yerde gençler çareyi canına kıymakta buluyor.

Türkiye İşçi Partisi olarak bizler, gençliği önce çürümeye, sonra ise yozlaşmaya iten sarmalın ardındaki odağı çok iyi tanıyoruz.

Gençliği düşünemez hale getiren neoliberal düzen ve yine gençlerimizi yoksullaşmayla birlikte umutsuzluk içerisinde intihara sürükleyen AKP/Saray rejimi, her birimizi yarattığı karanlığın içerisine sürüklüyor. Bizim bu karanlığa karşı verecek başka bir canımız yok!

‘BU ÇÜRÜMÜŞLÜĞE ALIŞMAYACAĞIZ’

Ve bu karanlığa karşı bütün yurttaşlarımızı bu memleket bizim demeye, emek ve demokrasi mücadelesine çağırıyoruz.

İnatçıyız çünkü bizim daha eşit ve özgür bir memleketi inşa edecek irademiz var. Ve bu inadımızda diretiyoruz çünkü insan canını hiçe sayan bu çürümüşlüğe alışmayacağız. Aksine bu çürümüşlükle her alanda mücadele edeceğiz.

Yorumlar (0)