Timur Selçuk’un vasiyeti açıklandı

Ünlü müzisyen Timur Selçuk’un geçen hafta hayatını kaybetmesinin ardından eşi Handan Selçuk açıklamalarda bulundu. Selçuki "Eşim, öldükten sonra anma gecesi düzenlemeyin diye vasiyette bulundu" dedi.

GÜNDEM 13.11.2020, 11:45
Timur Selçuk’un vasiyeti açıklandı

Usta müzisyen Timur Selçuk, evinde hayata gözlerini yumdu. Yaşadığı büyük üzüntüyü Günaydın'a anlatan eşi Handan Selçuk, “Evde uyurken, acı çekmeden ölmeyi isterdi. Allah duasını kabul etti. Yatağında uyurken öldü. Onun yokluğuna alışamıyorum” dedi.

Handan Hanım, sözlerine şöyle devam etti: “Eşim, öldükten sonra anma gecesi düzenlemeyin diye vasiyette bulundu. Biz de bu isteğine ailesi olarak saygı duyuyoruz. Onun için anma gecesi düzenlemeyeceğiz."

"Onun en büyük mirası Çağdaş Müzik Merkezi" diyen Handan Selçuk, "Burayı yaşatmak için elimizden geleni sevenleriyle yapacağız. En son bir gece önce konuştuğumda keyfi çok yerindeydi.Çok ani kaybettik onu. Beni arayan, başsağlığı dileyen herkese çok teşekkür ederim." dedi.

7 YAŞINDA İLK KONSER
Türk sanat müziği bestecisi Münir Nurettin Selçuk ve tiyatro sanatçısı Şehime Erton’un oğlu olan Timur Selçuk, 2 Temmuz 1946’da İstanbul’da doğdu. 5 yaşında piyano çalmaya başladı, 7 yaşında ilk konserini verdi.

“Ayrılanlar İçin”, “Sen Nerdesin”, “Beyaz Güvercin” ve “İspanyol Meyhanesi” gibi sevilen şarkılarını Paris’ten döndükten sonra tamamlayan sanatçı, Orhan Veli, Attilâ İlhan ve Nâzım Hikmet’in şiirlerinden besteler de yaptı.

1974 yılından sonra oda müziği çalışmalarına yöneldi. Çok sayıda tiyatro oyununun müziklerini yaptı. 1977’de İstanbul Oda Orkestrası’nı kurdu. Bir yıl sonra da Çağdaş Müzik Merkezi isimli müzik okulu açtı.Ankara Sanat Tiyatrosu’nda 10 yıl çalıştı.

“804 İşçi”, “Ferhat ile Şirin”, “Şeyh Bedrettin Destanı”, “Tak-Tik”, “Küçük Adam Ne Oldu Sana”, “Rumuz Goncagül” ve “Galilei-Galileo” adlı oyunlarının müziklerini de yaptı. “Sarıpınar 1914”, “Üç İstanbul”, “Cahide”, “Hakkâri’de Bir Mevsim” gibi filmlere de fon müziği besteledi. 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı.

100'DEN FAZLA ESER
Timur Selçuk’un babası Münir Nurettin Selçuk, eserleriyle Türk müziğine farklı soluk getirdi. Münir Nurettin Selçuk, 1928 yılında gittiği Paris’te bir yıl kalarak Paris Konservatuvarı’nda şan, piyano ve solfej dersleri aldı. Fransız tiyatrosunda ilk solo konserini veren sanatçının, aynı yıl evlendiği Enise Selçuk’tan Meral adında bir kızı dünyaya geldi. Sanatçının Şehime Erton ile birlikteliğinden Timur ve Selim adlı iki oğlu oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuvarı’nda repertuvar dersleri de veren sanatçı, farklı formlarda 100’den fazla esere imza attı.

Yorumlar (0)