Ticaret Bakanı'ndan ''Venezuela'dan peynir ithalatı'' açıklaması

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ''2020 yılında Venezuela'dan Türkiye'ye 1 gram dahi peynir ithal edilmemiştir.2021 yılında ise; bugüne kadar gerçekleşmiş peynir ithalatı bulunmamaktadır'' açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 25.05.2021, 10:11
Ticaret Bakanı'ndan ''Venezuela'dan peynir ithalatı'' açıklaması

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Venezuela'dan peynir ithalatına dair kamuoyunda yer alan iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan Muş, ''2020 yılında Venezuela'dan Türkiye'ye 1 gram dahi peynir ithal edilmemiştir. 2021 yılında ise; bugüne kadar gerçekleşmiş peynir ithalatı bulunmamaktadır'' ifadelerine yer verdi.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları sonrası gündem konusu olan Venezuela ile “peynir ticareti"ni Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a sormuştu. 

Hakverdi, yazılı soru önergesinde Bakan Muş tarafından yanıtlanması istemiyle şu soruları yöneltti:

-Türkiye, son 5 yılda Venezuela dışında hangi ülkelerden, hangi miktarda süt ürünleri ithal etmiştir? Benzer ürünleri ithal ettiğimiz diğer ülkelerle de aramızda vergi muafiyeti sağlanan bir anlaşma var mıdır?

-Venezuela ile süt ürünleri ithalatı yapan firmalar hangileridir? Kamuoyunun gündemine gelen haberler sonrası Venezuela ile ticaret yapan firmalar bakanlığınız tarafından mercek altına alınmış mıdır? Bu konuda daha önce ve şu an İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı ile birlikte koordineli yürüttüğünüz bir soruşturma var mıdır?

-Gümrük Anlaşması yapıldıktan sonra Venezuela ile ticari faaliyeti artan firmalar hangileridir? Bu firmaların yönetim kurullarında kamuoyu tarafından tanınan aktif ya da emekli siyasetçi, bürokrat ya da akrabaları bulunmakta mıdır?

Yorumlar (0)