banner773

THY uçağı ile ilgili korkunç iddia!

Amsterdam'da 2009 yılında düşen THY uçağıyla ilgili "ABD makamlarının müdahalesiyle gerçeklerin saklandığı iddiası" Hollanda'yı karıştırdı. Hollanda Güvenlik Kurulu'nun eski başkanı iddiaları reddetse de, Temsilciler Meclisi, kazayı soruşturmak için kurulan komisyona ifade vermek üzere Boeing CEO'sunu ifadeye çağırdı.

GÜNDEM 24.01.2020, 17:42
THY uçağı ile ilgili korkunç iddia!

Amsterdam'da 200 yılında düşen THY uçağı ile ilgili Hollanda Temsilciler Meclisi, ABD'li New York Times gazetesinde yer alan iddiaları araştırmak için bir komisyon oluşturdu. Komisyon, iddialara ilişkin olarak 11 yıl önceki kazada yetkili konumda olan tarafları da dinleyecek.

BBC Türkçe'nin haberine göre bu bağlamda 6 Şubat'ta yapılacak özel oturuma Boeing firmasının Başkanı ve CEO'su David Calhoun da çağrıldı. Özel oturumda, "THY uçağının düşüşünde, Boeing'in sistemsel tasarım hatalarının da etkili olduğu" yönünde hazırladığı raporun sümen altı edildiğini iddia eden Prof. Dr. Sidney Dekker de dinlenecek.

Dr. Sidney Dekker, New York Times'ın haberinin kaynaklarından biriydi. Komisyon, meclisteki oturuma, dönemin Hollanda Güvenlik Kurulu (OVV) Başkanı Pieter van Vollenhoven ve şimdiki başkan Jeroen Dijsselbloem'u da çağırdı.

New York Times gazetesi, 20 Ocak'ta, kaza araştırmasının sonuçlarının bütünüyle kamuoyuna açıklanmadığını iddia eden bir haber yayımladı.

Haberde, Hollandalı yetkililerin raporunda iddia edildiği gibi, kazanın 'başlı başına pilot hatası' nedeniyle değil, 'riskli tasarım seçimleri ve hatalı güvenlik değerlendirmeleri" etkisiyle de gerçekleştiği iddia ediliyordu.

Yorumlar (0)