banner773

The Simpsons, Trump'a oy verilmemesi için 50 neden sıraladı

ABD'nin en uzun soluklu dizisi The Simpsons, ABD seçimlerine az bir süre kala yayınlayacağı cadılar bayramı özel bölümünde Başkan Trump’a neden oy verilmemesi gerektiğini 50 maddede sıraladı.

GÜNDEM 14.10.2020, 15:09
The Simpsons, Trump'a oy verilmemesi için 50 neden sıraladı

ABD’nin en uzun TV dizisi olan The Simpsons, 32. sezonunda 2020 ABD seçimlerine yönelik atıflarda bulunduğu özel bir bölüm yayımlamaya hazırlanıyor.

ABD’nin önce gelen dergilerinden Variety'nin yayımladığı bir habere göre, her yıl olduğu gibi bu yıl da cadılar bayramına özel bir bölüm hazırlayan The Simpsons yapımcıları, Treehouse of Horror (Ağaç evdeki korku) adlı özel bölümde, Amerikan seçmenlerinde Donald Trump'a neden oy verilmemesi gerektiğini 50 maddede sıralıyor.

‘4 YILDA OLAN ONCA ŞEYİ NASIL UNUTABİLDİN’

İzleyiciler, 18 Ekim'de yayınlanacak cadılar bayramı özel bölümünde Homer Simpson'la birlikte sandığa gidecek. 2020 Seçim Günü'nde başlayacak olan bölümde, Homer oy kabininde kime oy vereceğini düşünürken, kızı Lisa babasının kararsızlığına kızarak, “Son 4 yılda olan onca şeyi nasıl unutabildin?” çıkışında bulunuyor.

Lisa tarafından hazırlanan 50 maddelik listede, Trump'ın Beyaz Saray'da son 4 yılında yaptığı en kötü eylemler ekranda belirmeye başlıyor. Listedeki maddeler Tim Cook'a Tim Apple demekten, demokrasiyi yok etmeye kadar uzanıyor. Ayrıca Lisa göçmen denetim merkezlerinde çocukların gördüğü muameleye atıf yaparak, “Çocukları kafeslere koydu” ve 2015'teki başkanlık kampanyasının açılış konuşmasını hatırlatarak “Meksikalılara tecavüzcü dedi” hatırlatmasını yapıyor.

2017 YILINDA ÖDEDİĞİ 750 DOLARLIK GELİR VERGİSİ GÜNDEMDE

“Engelli muhabiri taklit etti, üçüncü dünya ülkelerine hakaret etti, beyaz üstünlükçülere iyi insanlar dedi ve yemin töreninin büyüklüğüyle ilgili yalan söyledi” ifadesini kullanan Lisa, Trump'ın 2016'da ve 2017'de yılda sadece 750 dolar gelir vergisi ödediğini ortaya çıkaran yeni bir New York Times haberine atıf yapıyor.

İLK BÖLÜM 31 YIL ÖNCE YAYINLANDI

İlk bölümünün yayınladığı 1989 yılından bu yana dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan tarafından izlenen efsanevi animasyon dizi "The Simpsons" bu yıl 32. sezonuyla izleyiciyle buluştu. Dizide baba Homer Simpson’ı seslendiren Dan Castellaneta ile anne Marge’ı seslendiren Julie Kavner, yeni sezonda da karakterlerine hayat vermeye devam ediyor. Dizi, D-Smart, Tivibu, KabloTV, TV+ ve Vodafone TV platformlarında yayın yapan FX kanalından izlenebiliyor.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/glTchiXJcbo" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Yorumlar (0)