Tezinde karakolun nöbet listesine yer verdiği için yargılanan öğrenciye beraat

Abant İzzet Baysal Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi ve tez danışmanının yargılandığı 'Açıklanması yasaklanan gizli belgeleri temin etme' davasında beraat kararı çıktı.

GÜNDEM 06.12.2016, 17:42 06.12.2016, 17:42
Tezinde karakolun nöbet listesine yer verdiği için yargılanan öğrenciye beraat

Birgün de yer alan, Habertürk'ün haberine göre; Bolu'da, tez çalışmasında jandarma karakolunun nöbet listesine yer veren yüksek lisans öğrencisi Özge S. ve tez danışmanı Prof. Dr. Barış Bora K., 'Açıklanması yasaklanan gizli belgeleri temin etme' suçundan tutuksuz yargılandıkları davada beraat etti.

 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisi olan Özge S., 'Askerliğini bitirmiş er ve erbaşların gündelik hayatındaki değişiklikler' konulu bitirme tezinde anket çalışması yaptı.

 

 

 

Özge S., ankette askerliğini yapan 55 kişi ile görüştü. Özge S., görüştüğü kişilerden birisinin verdiği Dersim'in Pülümür İlçesi'ndeki jandarma karakoluna ait eski bir nöbet listesine de tez çalışmasında yer verdi.

 

Tez yayınlandıktan sonra Özge S. ve tez danışmanı Prof. Dr. Barış Bora K. hakkında, 'Açıklanması yasaklanan gizli belgeleri temin etme' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuksuz sanıklar Özge S. ve Prof. Dr. Barış Bora K. hazır bulundu.

 

Sanık Özge S., tez sırasında çok kişiyle görüştüğünü ama görüştüğü kişileri kayıt altına almadığını söyledi.

 

Görüştüğü kişilerden birinin taşıyıcı bellek içinde evrakları kendisine getirdiğini ifade eden Sarıalioğlu, "Evrakları incelemeden tez dosyasına koydum. Bu evraklar içinde bu karakolun nöbet listesi de varmış. Bu belgelerin gizli ve paylaşılmaması gerektiğini bilmiyordum. Belgeyi kimden aldığımı hatırlamıyorum" dedi. Prof. Dr. Barış Bora K. da herhangi bir kasıtlarının olmadığını söyledi.

 

Mahkeme Heyeti, sanıkların kasıtla hareket edip etmediklerinin anlaşılamadığından beraatlerine karar verdi.

Yorumlar (0)