Terkoğluve Pehlivan'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi!

Odatv Haber Müdürü ve yazarımız Barış Terkoğlu, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile 6 gazetecinin tutuklu olduğu, 8 sanıklı davanın iddianamesi İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme, tutuklu bulunan gazetecilerin tutukluluklarına devam kararı alırken, duruşma İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi 24 Haziran'da görülecek.

GÜNDEM 08.05.2020, 13:56
Terkoğluve Pehlivan'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi!

Odatv Haber Müdürü ve yazarımız Barış Terkoğlu, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser'in aralarında bulnuduğu 8 sanıklı davanın iddianamesi İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.  

Mahkeme, tutuklu bulunan gazetecilerin tutukluluklarına devam kararı aldı. Tutukluluğa devam kararının oy çokluğuyla alındığı, hakimlerden birini tutukluluk konusunda karşı oy kullandığı öğrenildi. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi 24 Haziran'a duruşma günü verdi. 

Mahkemenin kararında şu ifadeler yer aldı:

“Gazeteciler Aydın Keser, Hülya Kılınç, Mehmet Ferhat Çelik, Murat Ağırel'in üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren Açık Kaynak Araştırma Raporları, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’nın suç duyurusu yazıları, tanık beyanları ile sanıkların kısmen çelişkili savunmaları gibi somut delillerin varlığı, sanıkların delilleri yok etme, gizleme  veya değiştirme, tanık üzerinde baskı yapma girişiminde bulurma ihtimali göz önüne alındığında, adli kontrol tedbiri ile yeterli ve etkili hukuksal denetim sağlanamayacak olduğu kanaatine varılarak sanıklar müdafilerinin itiraz dilekçelerinin reddi ile sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmiştir.”

Avukat Hüseyin Ersöz de Twitter hesabından yapıtğı paylaşımda, "İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi Gazetecilerin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Karar oyçokluğu ile alındı. Duruşma ise 24 Haziran günü görülecek" dedi.

Yorumlar (0)