banner773

TDK Atatürk ve emanetlerini sitesinden kaldırdı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Atatürk'ü yok saymasının yankıları devam ederken; Türk Dil Kurumu’nun (TDK) resmi internet sitesinde anasayfada bulunan Atatürk'ün Vasiyeti ve Nutuk Veritabanı gibi bölümlerinin kaldırıldığı ortaya çıktı.

GÜNDEM 12.09.2019, 17:00 12.09.2019, 17:01
TDK Atatürk ve emanetlerini sitesinden kaldırdı

Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile 1932 yılında kurulan Türk Dil Kurumu’nun internet sitesinde ilginç bir güncellemeye gidildi.

Kurumun resmi internet sitesinin anasayfasında yer alan “Atatürk’ün Vasiyeti, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe, Nutuk Veri Tabanı ve Kaşgarlı Mahmud” bölümleri kaldırıldı.

Öte yandan kurumun internet sitesine yaklaşık 2 ay önce bakım yapıldığı ve söz konusu bölümlerin bu işlem sırasında kaldırıldığı öğrenildi.

Milli Bayramlarda ve 10 Kasım’da Büyük Önder Atatürk’e hutbelerde yer vermemesiyle kamuoyunda büyük tepki gören Diyanet, bir ayıba da internet sitesinde imza atmış; www.diyanet.gov.tr uzantılı resmi internet adresinde kuruluş ve tarihi gelişim bölümünde başkanlığın kuruluşuna yer verirken, kurucusu Atatürk’ten tek bir satır dahi bahsetmemesi dikkat çekmişti.

1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos Cuma Hutbesi’nde Atatürk’ten bahsetmeyerek dikkatleri üzerine çekmişti. Bazı camilerde de Atatürk’ün adını duymayan cemaat, Cuma Namazı’nı terk etmişti.

Yorumlar (0)