TBMM Başkanvekili Haydar Akar'dan Vali Seddar Yavuz'a ziyaret!

TBMM Başkanvekili Haydar Akar, önceki gün Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u ziyaret ederek İzmit Halk Eğitim Merkezinin durumuna ilişkin ve kentin diğer konuları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

GÜNDEM 22.11.2020, 12:23
TBMM Başkanvekili Haydar Akar'dan Vali Seddar Yavuz'a ziyaret!

Geçtiğimiz hafta İzmit Halk Eğitim Merkezi kurum Müdürü Zeki Kalaç ile görüşen TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Halk eğitim merkezinin kentimizde yaklaşık 70 yıldır hizmet verdiğini belirterek kültürel değerimiz olan Halk merkezinin restorasyon ve diğer faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yapılmasının önemine değinmişti.

Konuyu yakından takip eden Akar, önceki gün Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u ziyaret ederek İzmit Halk Eğitim Merkezinin durumuna ilişkin ve kentin diğer konuları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Perşembe günü Deprem bölgesine giden TBMM Başkanvekili Haydar Akar, İzmir ValisiYavuz Selim Köşger İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunmuş ve yapılan çalışmalara ilişkin bilgi almıştı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İzmir dönüşü sonrası Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u ziyaret eden Akar, Vali Yavuz ile kentin sorunları ve İzmit Halk Eğitim Merkezinin durumuna ilişkin görüştü. Akar, konuşmasında; kurumun ihtiyaçlarının çözülmesi için gerekli görüşmeleri bizzat yaparak konu ile yakından ilgilendiğini ancak gerekli desteğin verilmesine yönelik yerel yönetimlerin ve sorumluluk sahibi kurumların da üzerlerine düşüne yapması gerektiğini belirtti.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’da bu konu ile yakından ilgilendiğini, bir süredir de çalışmaların yapıldığını söyledi. Yavuz, Halk Eğitim Merkezinin sadece restorasyon konusunda değil kurumun bazı hizmetlerinin kesintiye uğramaması için bina arayışlarının da devam ettiğini belirtip, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmeye devam edileceğini söyledi.

AKAR’IN YAKIN TAKİBİNDE

Akar, konuya ilişkin yaptığı açıklama da İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve Vali Yavuz ile yaptığı görüşmeler de gereken hassasiyetin gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Açıklamasında Akar, Sayın Valinin uzun süredir bu problemin üzerinde çalışıyor olması ve restorasyon öncesi çözülmesi gereken tahsis işlemi ile Halk Eğitim Merkezinin hizmetlerinin kesintiye uğramaması için ciddi çalışmalar yapıldığını duymak sevindirici diyerek konunun hassasiyetle sürdürülmesi gerektiğini belirtti. TBMM Başkanvekili Akar, İzmit Halk Eğitim Merkezinin durumu sonuçlanana kadar her aşamasının destekçisi ve takipçisi olacağının altını çizerek kentimizin tüm değerlerine hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)