Tam kapanmada bayramda evde kalanlara kötü haber: Yaz geliyor...

Türkiye tam kapanmanın son haftasında Ramazan Bayramı'na evde girmeye hazırlanırken hava sıcaklıkları da yükselmeye devam ediyor. Meteoroloji 5 günük hava tahmin haritalarını paylaştı.

GÜNDEM 11.05.2021, 08:01
Tam kapanmada bayramda evde kalanlara kötü haber: Yaz geliyor...

Tam kapanma kısıtlamaları altında geçecek bayramda hava sıcaklıkları yurdun batı kesimlerinde mevsim normalleri civarında; kuzey, iç ve doğu bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı boyunca Ankara, İstanbul ve İzmir'de yağış beklenmediği ve tahmin edilen hava sıcaklıklarının 25 ila 31 derece arasında değişeceği belirtildi. Açıklamada, "Ankara'da hava sıcaklığının 25-31 C derece civarında olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da hava sıcaklığının 23-28 C derece civarında olacağı tahmin ediliyor. İzmir'de hava sıcaklığının 26-30 C derece civarında olacağı tahmin ediliyor" ifadelerine yer verildi.

Peki bugün ve önümüzdeki 4 gün boyunca hava sıcaklıkları nasıl olacak ?

Açıklamada, "Arefe günü Çarşamba: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bayramın 1. Günü Perşembe: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bayramın 2. Günü Cuma: Marmara, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusu parçalı bulutlu, Edirne, Kırklareli, Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bayramın 3. Günü Cumartesi: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor" denildi.

Yorumlar (0)