Tam kapanma 19 Mayıs haftasına uzayacak mı? Gözler Erdoğan'da

Bir hafta sonra sona erecek olan tam kapanma sürecinin ardından başlayacak normalleşme takviminin belli olacağı Kabine Toplantısı için meraklı bekleyiş başladı.

GÜNDEM 10.05.2021, 09:18
Tam kapanma 19 Mayıs haftasına uzayacak mı? Gözler Erdoğan'da

En son Kabine Toplantısı 26 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirildi.Yeni haftanın Kabine Toplantısı tarihi merak ediliyor. Kabine Toplantısı'nın ne zaman yapılacağı ise henüz belli olmadı. Tam kapanma sürecinin 17 Mayıs'ta sona ermesinden dolayı toplantının 1 hafta ertelemeli yapılması tahmin ediliyor.

Diğer yandan geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tam kapanmanın uzayıp uzamayacağı sorusuna "Verileri görürüz değerlendiririz ama şu anda bir uzatma gündemimizde yok" yanıtını vermişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldığı bir televizyon programında "Tam kapanmanın 19 Mayıs'a uzaması konusunda böyle bir değerlendirmemiz yok" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "81 İlimizden 560 Genç ile En Uzun İftar Sofrası" programına video konferans yöntemiyle katıldı ve normalleşme ne zaman sorusunun yanıtı hakkında son dakika açıklamalarında bulundu. Bu kapsamda; yeni normalleşme takvimi merakla beklenirken Başkan Erdoğan, "17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

"YENİ NORMALLEŞME TAKVİMİNİ AÇIKLAYACAĞIZ"

Erdoğan yaptığı açıklamada "17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden biri bu olacak. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak. Tedbirlere sıkı sıkıya riayet ederek bu salgını en kısa zamanda atlatıp normal hayatımıza döneceğimiz günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Bir süre daha fedakarlık gerekli." demişti.

Erdoğan, normalleşme takvimi hakkında, "İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak. Bu takvimde okulların açılışı ile ilgili süreçte yer alacak. Salgının şüphesiz ki inişli çıkışlı seyri bu tür konularda çok önceden kesin tarihler vermemize mâni oluyor. Bakınız şu anda ciddi manada vefat sayısında düşüş var. Tabii bu aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor.

Yorumlar (0)