Sürpriz Feyzioğlu iddiası! Erdoğan'ın hamlesinin arkasındaki isim o mu ?

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Erdoğan’ın meslek odaları hamlesinin arkasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun tekrar seçilememesi ihtimaline karşı hazırladığı bazı formüllerin olduğunu yazdı

GÜNDEM 06.05.2020, 19:54
Sürpriz Feyzioğlu iddiası! Erdoğan'ın hamlesinin arkasındaki isim o mu ?

Diyanet tartışmaları ardından dün AKP’li Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı meslek örgütleri hamlesinin arkasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun bulunduğu iddia edildi. Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Erdoğan’ın planında, “Metin Feyzioğlu’nun bir daha seçilememesi ihtimaline karşı geliştirdiği çözümlerin etkisi” olduğu söyledi.

Yetkin, bugünkü, “Sonra ‘tek adam yönetimi’ denilince kızıyor Erdoğan” başlıklı yazısında Erdoğan’ın meslek örgütlerine yönelik hamlesini değerlendirdi. Konu hakkında bir Ankara kulisi bilgisi paylaşan Yetkin, “Ankara kulislerinde Erdoğan’ın bu kararı almasında müzmin Erdoğan karşıtı iken müthiş bir dönüş yaparak Erdoğan’ın fahri avukatına dönüşen Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun bir daha seçilememesi ihtimaline karşı geliştirdiği çözümlerin etkisi olduğu konuşuluyor” diye yazdı.

TEK ADAM YÖNETİMİNİN İSTİSNASI BAHÇELİ

Öte yandan yazısında Erdoğan’ın ‘tek adam’ sözlerine kızmasına karşılık maske ve otobüs bileti fiyatlarından daha birçok konuya kadar tek yetkili olduğunun altını çizen Yetkin, ‘tek adam’lıkta tek istisnanın ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu söyledi.

“Tek adam yönetimin tek istisnası var. Başka deyişle, tek adam yönetimin istisnası da yine tek kişi: o da MHP lideri Devlet Bahçeli” diyen Yetkin, şöyle devam etti:

“Günlük işlerde tek karar mercii Cumhurbaşkanı Erdoğan; danışmanları, başkanlıkları, kurulları ve bakanlıklarına gerektikçe danışarak alıyor kararları.

Ama stratejik konularda Bahçeli’nin de söz hakkı var. Erdoğan, (MHP’nin ideolojik temellerinden olan “Milli devlet, güçlü iktidar” sloganı uyarınca) destek şartı olan yüzde 50+1 formülü uyarınca seçilmesini Bahçeli’ye borçlu olduğunu biliyor. Zaten Bahçeli de gerekli olduğunu düşündüğünde Twitter mesajlarıyla hatırlatıyor bunu. Son örneği, Erdoğan’ın acaba Covid-19 üzerinden baskın seçime mi gitmeyi istediği spekülasyonlarına ‘gerek yok’ anlamındaki mesajı.”

Yorumlar (0)