Sözcü yazarı: Boğaziçi'nin yeni rektörü AKP’de, “psikolojik algı nasıl yaratılır, bunun medya ayağı nasıl oluşturur” dersleri vermiş!

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru yazısında, "Boğaziçi'ne tepeden indirilen yeni rektör Melih Bulu'ya iyilik yapalım diye çıkılan yolda Boğaziçi'ne büyük kötülük yapıldı.

GÜNDEM 06.01.2021, 10:48
Sözcü yazarı: Boğaziçi'nin yeni rektörü AKP’de, “psikolojik algı nasıl yaratılır, bunun medya ayağı nasıl oluşturur” dersleri vermiş!

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne AKP’den belediye başkanı ve milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’yu atamasını eleştirdi. Doğru, “Boğaziçi'nin yeni rektörü AKP’de, ‘psikolojik algı nasıl yaratılır, bunun medya ayağı nasıl oluşturur’ dersleri vermiş!” değerlendirmesini yaptı.

Doğru, "Çıka çıka partiye hizmet etmiş, parti liderine 'biat etmiş', kim güçlüyse ona teslim olmuş; 'akademik özgürlük ve üniversite özerkliği' gibi değerlerle ilgisi olmayan, bilgiyle, buluşla, bilimle ilgiliymiş gibi görünen bir öğütücü, hazırı yiyici, geriletici, yapı çıkar, çıkıyor. Bugüne kadar iktidarın çeşitli üniversitelere atadığı rektörlere bak; ne dünya ölçüsünde bir makale yazmışlıkları, ne bilimsel değer taşıyan bir kitap yayınları var. Haliyle dünya bilim dünyası da mabadını dönüyor Bu çağda! Partili rektör! Partiliye iyilik. Üniversiteye kötülük." görüşünü savundu. 

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru yazısında, "Boğaziçi'ne tepeden indirilen yeni rektör Melih Bulu'ya iyilik yapalım diye çıkılan yolda Boğaziçi'ne büyük kötülük yapıldı. Gazeteciler Melih Bulu, geçmişte ne yapmış diye araştırmaya başladılar; bula bula iktidar partisine seçimlerde destek versin, algı avcılığı yapsın diye 'Sanal Akıncılar' adlı bir büyük buluş(!) yaptığını ortaya çıkardılar! Boğaziçi'nin yeni rektörü iktidar partisi AKP'de “psikolojik algı nasıl yaratılır, bunun medya ayağı nasıl oluşturur” dersleri vermiş!" ifadesini kullandı. 

Yorumlar (0)