Sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddasıyla bir kişi daha tutuklandı

Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı'na ve dini değerlere hakaret, ayrıca yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını ilgilendiren paylaşımlar yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Murat K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜNDEM 08.03.2017, 14:41 08.03.2017, 14:41
 Sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddasıyla bir kişi daha tutuklandı

Beşiktaş'ta 10 Aralık 2016 tarihinde Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının ardından sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarla ilgili soruşturma açılmıştı.

DHA’nın haberine göre, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada polis, IP numarasını kullanarak paylaşımları yapan kişiyi belirledi. Yapılan çalışmalarda Bursa, Orhangazi'de oturduğu tespit edilen şüphelinin evine baskın yapıldı.

Baskında şüpheli Murat K., gözaltına alınırken, evindeki tablet bilgisayar ve taşınabilir hard diskine incelenmek üzere el kondu. Bir üniversitenin, kamu yönetimi bölümünden mezun olan Murat K.'nın işsiz olduğu belirtildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli, Cumhurbaşkanı'na hakaret, dini değerlere hakaret ve hükümeti, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını aşağılama suçlamasıyla adliyeye gönderildi. Şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

Yorumlar (0)