banner773

Son 13 ayda üçüncü bakan: Hazine ve Maliye Bakanı Elvan istifa etti, yerine Nureddin Nebati atandı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevinden istifa etti. Elvan'ın yerine Berat Albayrak'a yakın isimlerden biri olarak gösterilen Nureddin Nebati atandı. Nebati, ENSAR, TÜGVA, ÖNDER'in de aralarında bulunduğu vakıf ve derneklerin üyesi.

GÜNDEM 02.12.2021, 08:44 02.12.2021, 09:19
Son 13 ayda üçüncü bakan: Hazine ve Maliye Bakanı Elvan istifa etti, yerine Nureddin Nebati atandı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevinden istifa etti. Elvan'ın yerine Nureddin Nebati yeni bakan olarak atandı.

Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, "Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereği atanmıştır" denildi.

ELVAN'IN İSTİFASI BEKLENİYORDU

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'ın istifası bir süredir bekleniyordu. Elvan, 17 Kasım'da Erdoğan'ın AKP grubunda yaptığı konuşmayı alkışlamadığı fotoğrafla gündeme gelmişti. Konuşmasında, "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam." diyen Erdoğan'ın Elvan'ı işaret ettiği öne sürülmüştü.

İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz, Twitter hesabından 19 Kasım'da bir açıklama yaparak, "Ben sizleri bugün cuma dolayısıyla bu gece 12.00’den sonra teyakkuza davet ediyorum, Resmi Gazete’yi takip etmenizi tavsiye ediyorum" sözleriyle Elvan'ın istifasını işaret etmişti.

Lütfi Elvan, istifa eden Berat Albayrak'ın yerine 10 Kasım 2020'de göreve başlamıştı.

YENİ BAKAN NURETTİN NEBATİ, ALBAYRAK'A YAKIN İSİMLERDEN BİRİ OLARAK GÖSTERİLİYOR

Albayrak ve Elvan'ın ardından Türkiye'nin son 13 ayda gördüğü üçüncü Hazine ve Maliye Bakanı olan Nureddin Nebati, Berat Albayrak'ın bakanlığı döneminden görevde kalan isimlerden birisi olarak dikkat çekiyor. 

Nureddin Nebati, geçtiğimiz ağustos ayında Süleymaniye'de eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'la görüntülenmişti. Bu görüşmenin ardından Nureddin Nebati'nin bakan olacağı iddiaları ortaya atılmıştı.

ATAMADAN BİR HAFTA ÖNCE FAİZ MESAJI

Elvan döneminde bakan yardımcısı olarak görev yapan Nureddin Nebati, geçtiğimiz hafta Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, "2013’ten beri düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer bunu uygulamada kararlıyız" demişti.

Nebati, "Türkiye ekonomisini sadece Döviz kurunu baz alan dar bakış açısı yerine büyük bir pencereden değerlendirmemiz gerekiyor. Sadece faiz ve döviz kuru ikilisini esas alan bir makroekonomik yaklaşım yerine düşük faiz yüksek üretim hacmine dayanan temel politika ekseninde yüksek istihdam, yüksek ihracat, düşük cari açık ve düşük dış borç hedeflenmektedir. ifadelerini kullanmıştı.

FETHULLAH GÜLEN İLE AYNI KAREDE

Nebati, geçen yıllarda Türkiye’nin gündemine, Fethullah Gülen’le birlikte çekilen fotoğrafla da gelmişti.

Fotoğrafı yayımlayan isim ise yıllarca cemaatle hareket ettikten sonra ayrıldığını belirten Nurettin Veren'di. Veren, fotoğrafı Akit gazetesinde yayımlamıştı. Yeni Bakan Nebati ise Nurettin Veren’e, "Keşke FETÖ seni öldürseydi. 4 sene değil de 40 sene hapis yatsaydın" demişti.

MÜSİAD'ın Yüksek İstişare Heyeti üyesi olan ve 4. Olağan Kongre'de AKP MKYK üyeliğine seçildikten sonra AKP Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Nebati, ENSAR, TÜGVA, ÖNDER'in de aralarında bulunduğu vakıf ve derneklerin üyesi.

GERÇEK GÜNDEM

Yorumlar (0)