banner773

Sivil polislerce takip edilen Çanakkale Tabip Odası Başkanı:Şehrimize ve 'hayır'ımıza sahip çıkacağız

Erensoy, “Ama bütün bunlara izin vermeyeceğiz. Biz Çanakkaleli yurttaşlar olarak şehrimize ve ‘hayır’ımıza sahip çıkacağız.”

GÜNDEM 19.03.2017, 20:14 19.03.2017, 20:14
Sivil polislerce takip edilen Çanakkale Tabip Odası Başkanı:Şehrimize ve 'hayır'ımıza sahip çıkacağız

AKP’nin “Evet” şovuna dönüştürmeye çalıştığı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi törenleri, bu yıl kent halkının adeta kendi evinde hapseden olağanüstü polis ablukası altında gerçekleşti.

 

Hayır” kampanyası yürüten üniversiteliler gözaltına alınıp tehdit edilirken, Çanakkale Hayır Meclisi bileşenlerinden Tabip Odası başkanı Güleda Erensoy da evine çıkan ıssız sokaklara kadar sivil otolarla takip edildi.

 

Yaşananları protesto etmek için kent merkezinde düzenlenen basın açıklamasına giderken de sivil polislerce durdurularak 20 dakika kadar sudan bahanelerle alıkondu.

 

“Sivil otolar tarafından takip edildim, durduruldum”

Sendika.org'un haberine göre  Erensoy, Çanakkale Hayır’ın basın açıklaması öncesinde şöyle konuştu:

 

“Çanakkale Hayır grubunun içinde çalışıyorum. Bir sivil oto evimin ıssız yollarına kadar beni takip etmiştir. Biraz önce gelmekte olduğum yolda yine sivil polisler tarafından durduruldum. Ne için olduğunu ifade edemediler. Arabanın aranacağını, bir ekibin geleceğini söylediler. Yaklaşık 15-20 dakika boyunca o araba bekletildi, her türlü evraklarına bakıldı ve öyle gönderildi.”

 

Dışarıdan getirilen sivil polisler

“Gerçekten yaşadığımız bir şehir terörüdür. Biz, dışarıdan getirilen sivil polisler tarafından terörize ediliyoruz.”

“Gençlerimizin yaşadıklarını birebir biliyoruz. Hepsi, iki gündür gözaltına alınma tehlikesiyle sokağa çıkamadılar. Ben bu şehrin her gün gittiği yollar bilinen, her gün kamuoyunun gözü önünde biri olarak bile kendimi güvende hissetmezken gençlerin durumunu siz düşünün. “

“Ama bütün bunlara izin vermeyeceğiz. Biz Çanakkaleli yurttaşlar olarak şehrimize ve ‘hayır’ımıza sahip çıkacağız.”

Yorumlar (0)