Sivas Valisi Salih Ayhan: Tabloyu daha iyiye çevirmek her birimizin sorumluluğunda

Sivas Valisi Salih Ayhan 13 Ocak'ta gerçekleştirilen AKP kongresine rağmen, "Bu elbette dinamik bir süreç. İlimiz olarak bu tabloyu korumak hatta daha iyiye çevirmek birey olarak her birimizin sorumluluğunda.

GÜNDEM 03.03.2021, 11:32 03.03.2021, 11:40
Sivas Valisi Salih Ayhan: Tabloyu daha iyiye çevirmek her birimizin sorumluluğunda

Sivas Valisi Salih Ayhan 13 Ocak'ta gerçekleştirilen AKP kongresine rağmen, "Bu elbette dinamik bir süreç. İlimiz olarak bu tabloyu korumak hatta daha iyiye çevirmek birey olarak her birimizin sorumluluğunda. Tüm vatandaşlarımız bu süreçte sorumlu davrandığı sürece çok daha başarılı olabileceğimizi düşünüyorum. Yaklaşık bir yıldır toplumumuzun her kesimi büyük bir fedakârlık gösteriyor. Esnafımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, güvenlik güçlerimiz, yaşlılarımız, ailelerimiz topyekûn bir seferberlik örneği gösterdiler" ifadelerini kullandı.

Sivas Valisi Salih Ayhan, alınan tedbirler ve vatandaşın duyarlılığı sayesinde kentin koronavirüs tablosunda 'orta riskli' iller arasında yer aldığını belirterek, "İlimiz olarak bu tabloyu korumak hatta daha iyiye çevirmek birey olarak her birimizin sorumluluğunda. Yerinde karar dönemiyle nerede olacağımıza il olarak bizler karar vereceğiz" dedi.

"Tabloyu daha iyiye çevirebiliriz" 

Alınan kararların Sivas'a hayırlı olmasını dileyen Vali Ayhan, "Bu elbette dinamik bir süreç. İlimiz olarak bu tabloyu korumak hatta daha iyiye çevirmek birey olarak her birimizin sorumluluğunda. Yerinde karar dönemiyle nerede olacağımıza il olarak bizler karar vereceğiz. Aslında oldukça net bir dönem var önümüzde. Eğitimden iş hayatına her alanda normalleşebilmenin anahtarı şuandan sonra bizlerin elinde. Tüm vatandaşlarımız bu süreçte sorumlu davrandığı sürece çok daha başarılı olabileceğimizi düşünüyorum. Yaklaşık bir yıldır toplumumuzun her kesimi büyük bir fedakârlık gösteriyor. Esnafımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, güvenlik güçlerimiz, yaşlılarımız, ailelerimiz topyekûn bir seferberlik örneği gösterdiler. Riskten korunma tedbirlerinin tedaviden kat kat üstün bir değerde olduğunu yaşayarak öğrendik" diye konuştu.

13 Ocak'ta AKP il kongresi gerçekleştirilmişti 

Erdoğan'ın da katıldığı AKP'nin Sivas'ta düzenlediği parti kongresine yurttaşlardan tepki çekmişti. 13 Ocak 2021'de düzenlenen kongre, Doğu Karadeniz'de yapılan ilk kongrelerinden biriydi.

Yorumlar (0)