Sinovac aşının üçüncü faz sonuçlarını açıkladı

Türkiye'nin de 50 milyon doz satın aldığı Sinovac'ın geliştirdiği corona aşısının üçüncü faz sonuçları açıklandı. Hastalığa karşı yüzde 50 koruyuculuğu olduğu belirtilen aşıya Çin'de kullanım onayı verildi.

GÜNDEM 06.02.2021, 15:10
Sinovac aşının üçüncü faz sonuçlarını açıkladı

Corona virüsü salgınını bitirmek için pek çok ülkede aşılar geliştirilirken, Türkiye’nin de satın aldığı Sinovac tarafından üretilen CoronaVac aşısıyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Aşının etkinlik oranına ilişkin farklı test sonuçlarının açıklanması soru işaretleri doğurmuştu. Üretici şirket Sinovac, aşının üçüncü faz denemelerine ilişkin sonuçları açıkladı.

Türkiye ve Brezilya’daki test sonuçlarını duyuran Sinovac, denemelere 18 yaş üstü 12 bin 396 kişinin katıldığını duyurdu.

ONAY ALAN İKİNCİ ÇİN AŞISI

Gözlem sürecinde 253 pozitif vakanın meydana geldiği belirtilirken, 14 gün arayla uygulanan iki doz sonrası aşının enfeksiyonu önlemede yüzde 50.6, tedavi gerektiren vakaları önlemede yüzde 83.7 ve hastane yatışları ile ölümcül durumlara karşı ise yüzde 100 koruma sağladığı ifade edildi.

Sinovac’ın açıklamasının ardından, Çin Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi, CoronaVac aşısının yaygın kullanım onayı aldığını duyurdu. CoronaVac, Sinopharm’ın geliştirdiği aşının ardından ülkede onay alan ikinci corona virüsü aşısı oldu.

ENDONEZYA ‘HELAL’ DEMİŞTİ

Türkiye’nin yanı sıra Endonezya’da da incelenen CoronaVac’ın helal olup olmadığı tartışmalarına son nokta koyulmuştu. Aşıyı mercek altına alan Ulema Konseyi, domuz ürünleri içermeyen aşının uygulanmasında herhangi bir sakınca olmadığını ve ‘helal' olduğunu duyurmuştu.

Yorumlar (0)