Şeyma’nın arkadaşları: ''Hiç sevgilisi olmadı, gerçek sebep araştırılsın''

Harun Yıldız'ın sevgilisi olduğu için öldürdüğünü söylediği kızı Şeyma Yıldız’a ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı. Arkadaşları, Şeyma’nın sevgilisinin olmadığını söyledi, gerçek sebebin araştırılmasını istedi.

GÜNDEM 08.02.2020, 11:29 08.02.2020, 11:34
Şeyma’nın arkadaşları: ''Hiç sevgilisi olmadı, gerçek sebep araştırılsın''

Harun Yıldız'ın katlettiği kızı Şeyma Yıldız’a ilişkin yeni bir iddia gündeme geldi.

Harun Yıldız polis ifadesinde kızının erkek arkadaşı olduğu öğrendiği için öldürdüğünü söylese de genç kızın okul arkadaşları, Yıldız’ın erkek arkadaşı olmadığını söylüyor.

BBC Türkçe'ye konuşan Yıldız'ın okul arkadaşı Alper Ermek, babasının 'erkek arkadaş' iddiasına karşı çıkıyor:

“Babası polis ifadesinde 'Erkek arkadaşıyla ilişkisi olduğunu öğrendiğim için öldürdüm' demiş ama böyle bir şey yok. Hayatında tek bir sevgilisi olmamış arkadaşımın arkadaşından konuşuyorlar. Büyük ihtimalle altında başka bir sebep var, polislerin gerçek sebebi araştırmasını istiyoruz.”

Ermek, Yıldız'ın üniversite sınavına hazırlandığını ve iyi bir bölüm kazanabilmek için çalıştığını anlatıyor:

"Üniversitede güzel bir sağlık bölümü kazanmak istiyordu. Dershaneye gidemediği zamanlar vicdan azabı çekiyordu ve 'Ailem buraya para ödüyor' diyordu."

Haberde isminin yer almasını istemeyen ve Yıldız'ın en yakın arkadaşı olduğunu belirten bir genç kadın da Ermek gibi, Yıldız'ın erkek arkadaşı olmadığını ifade ediyor:

"Lise boyunca hiç ayrılmadık, aramızda 1 gün bile küslük olmadı. Şeyma benden çekinmezdi ve her şeyini anlatabilirdi. Şu ana kadar hiç erkek arkadaşı olmadı. Bu cinayetin bir erkek yüzünden olduğuna asla inanmıyorum."

"Sevgili olmasını geçtim, herhangi bir erkekle buluştuğunu bilmiyorum. Haftanın beş günü birlikteydik, her Pazar buluşurduk. Daha dün görüşmüştük. Biraz hasta olduğu için bitkindi ama her zamanki gibi neşeliydi. Babasıyla ilgili bir sorundan bahsetmemişti."

Harun Yıldız'ın abisi Muzaffer Yıldız da, kardeşinin cinayet sonrası kendisini aradığını şöyle anlatıyor:

"Harun beni aradı ve sadece 'Abi ben Şeyma'yı vurdum' dedi. Ondan sonra hem Şeyma'nın hem de Harun'un telefonunu aradım ama açan olmadı. O sırada sebebine dair bir şey söylemedi. Son bir haftadır psikolojisi bozukmuş, sebebini bilemiyoruz.

Yorumlar (0)