Seyit Torun'dan Vefa Salman tepkisi: 'Sarayın hukuk darbesidir'

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmasına CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Zafer Arapkir ile Akşam Haberleri'nde tepki gösterdi.

GÜNDEM 27.02.2020, 22:00
Seyit Torun'dan Vefa Salman tepkisi: 'Sarayın hukuk darbesidir'

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmasına CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tepki gösterdi.

Torun kararın hukuki değil siyasi olduğunu, Sarayın talimatıyla gerçekleştiğini söyledi.

Seyit Torun'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu tamemen hukuksuz bir işlemdir. Sarayın hukuk darbesidir. Belediye başkanımızı ilgilendiren bir sorumluluk yoktur. Muhasebede bir kişinin üstüne para geçirmesi olayıdır. Suç şahsidir. Bu sarayın yaptığı bir entrikadan ibarettir. Saray'daki bunu günlerdir konuşuyordu, işleme koymuştur.

Belediye başkanımız bu durumu öğrenince İçişleri Bakanlığı'na bildirmiş, ortaya çıkarmıştır. İçişleri Bakanlığı'nın müfettişleri dün gece bir buçağa kadar belediyedeydi. Belediye başkanımız üstüne düşen görevi yapmıştır. Belediye Başkan yardımcısı Halit beyin bile bir sorumluluğu yoktur.

Seçimle alamadıkları belediyelerimizi hukuksuz şekilde almaya çalışıyorlar, buna asla boyun eğmeyeceğiz.

Savcılık zaten işe el koymuş, belediye başkanını ilgilendiren hiçbirşey yok. Bu tamamıyla Saray'dakinin talimatıyla oluşmuş bir durum. 

Hukukçularımız gerekli değerlendirmeleri yapıyor, buna itiraz edeceğiz. Belediye başkanımıza bu bilgi gitmeden basına servis ediliyor.

Belediye başkanımız vatandaşlarla bir görüşme yaparken bizden öğreniyor. Bunun nasıl mizansen olduğunu, Saray talimatı olduğunu buradan anlayın.

Geçmişte kendi belediye başkanlarını ağlatarak görevden aldılar, itiraz ettik, HDP'li belediyere kayyum atadılar ona da karşı çıktık. Şimdi bizim belediye başkanlarımızı hukuksuz bir şekilde görevden alıyor buna da karşı çıkıyoruz.
 

Yorumlar (0)