Serbest veteriner hekimler dertli!

​CHP’li Zeybek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan kadro ve atama bekleyen serbest veteriner hekimlerinin, suni tohumlama uygulamaları için 600 TL karşılığında program satın alma zorunluluğu ve programa uyumlu mobil telefon alınması gerektiği sorunu ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Zeybek, bakanlığın bu uygulamadan derhal vazgeçmesini istedi

GÜNDEM 06.12.2016, 15:17 06.12.2016, 15:17
 Serbest veteriner hekimler dertli!

Birgün de yer alan habere göre, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, son bir yılda birçok çiftlik kapandığını, bunun sonucunda da serbest veteriner hekimlerin işsiz kaldığına dikkati çekti.

 

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Zeybek, serbest veterinerler hekimlerin dertli olduğunu belirtip şunları kaydetti: “Ülkemiz hayvancılığına büyük katkılar sunan ve halkımızın sağlıklı ete ulaşmasında önemli görevler üstlenen, serbest veteriner hekimlerimiz büyük sıkıntı yaşıyor. Hayvan sağlığını koruma adına önemli görevleri yerine getiren, tüketicilerin sağlıklı ete ulaşmasında önemli görevler üstlenen serbest veteriner hekimlerimiz, ülke hayvancılığının geliştirilmesi, verimli hayvan ırkına dönüştürmek için suni aşılama görevlerini de yürütmektedirler. Son bir yılda ülkemizde yaşanan olumsuz yönetim sonucu birçok çiftlik kapanmış, bunun sonucunda veteriner hekimlerimiz işsiz kalmıştır.

 

 

 

Salgın hastalıklar sonucunda hayvancılığımız büyük zararlar görmüştür. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde daha çok kadro açarak veteriner hekim ve teknisyenler ile aşılama ve denetimler hayvan hastalıklarının önüne geçmelidir.”

 

“Bakanlık, bu uygulamadan vazgeçsin”

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı göreve çağıran Zeybek, “Serbest veteriner hekim, veteriner teknisyenlere suni tohumlama kayıtlarının programla tutulması için sorumluluk verilmektedir. Sayıları 10 bin dolayındadır. Bu program 6 milyon TL tutmaktadır, bu çok fahiş miktardır. Serbest veteriner hekim ve teknisyenler üzerinden, kime hangi yandaşınıza menfaat sağlayacaksınız? Serbest veteriner hekim ve teknisyenler bu programı ücretsiz talep etmektedirler.

 

Serbest veteriner hekimlerimiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan kadro ve atama beklerken, suni tohumlama uygulamalarının ‘Mobil kayıt sistemiyle’ yapılacağını ve bunun için her uygulayıcının 600 TL karşılığında program satın alması zorunlu olduğu ve buna uyumlu mobil telefon alması gerektiği bildirilmiş. Bunun dışında Bilgisayar ve yazıcı alınması Serbest Veteriner hekimlerimiz için ek mali yük getirecektir.

 

Program damızlık sığır yetiştiricileri birliği tarafından hazırlanmış ve 600 TL ödemenin bu birliğe yapılacağı bildirilmiş. Program + mobil telefon + bilgisayar yazıcıdan oluşan ‘mobil kayıt araçları’ toplamda serbest Veteriner hekimlerimize maddi külfet getirecektir.

 

Suni tohumlama kayıtlarının tutulması, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görevidir. Hiç bir ihale, sözleşme ve yetki devri yapılmadan, böyle bir projenin damızlık sığır yetiştiricileri birliğine yaptırılması uygun değildir. Serbest veteriner hekimleri ve teknisyenleri cezalandırmaktan vazgeçin. Bu haksız ve hukuksuz uygulamayı düzeltin” diye konuştu.​

Yorumlar (0)