Senaristlerin Ozan Güven bildirisinden bir kişi çekildi! Nedeni ise şaşırttı...

Senaristler, bildiri yayımlayarak Ozan Güven'e yaptırım uygulanmasını istemişti. Ancak imzalardan biri çekildi. Nedeni ise şaşırttı...

GÜNDEM 07.07.2020, 23:35
Senaristlerin Ozan Güven bildirisinden bir kişi çekildi! Nedeni ise şaşırttı...

SenaristBir geçtiğimiz günlerde bir bildiri yayımlayarak Ozan Güven'in Deniz Bulutsuz'a şiddet uygulamasına sert bir tepki göstermiş ve oyuncuya yaptırım yapılmasını istemişti.

Bu bildiriyle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. 

Bildirideki imzalardan biri listeden çıkartıldı.

SenaristBir'in twitter hesabından yapılan açıklamada bildiride imzası olanlardan bir kişinin isminin listeden çıkartıldığı duyuruldu.

Açıklamada şöyle denildi: "Kadına şiddet hakkında SENARİSTBİR bildirisinin güncel halidir. İmzacı listesinden Memed Onur Özkök'ün ismi çıkartılmıştır. SENARİSTBİR Yönetim Kurulu bu konuda bir toplantı yapacaktır. Bilginize."

Memed Onur Özkök'ün neden listeden çıkartıldığıyla ilgili ise bir açıklama yapılmadı.

Ancak T24'ün haberine göre  Oyuncu Ozan Güven tarafından şiddete uğradığına yönelik şikayette bulunan Deniz Bulutsuz'a destek veren senaristler arasında imzası olan Memed Onur Özkök'le ilgili paylaşım yapan kadın bir avukat Twitter'dan " Geçtiğimiz günlerde Ozan Güven'in faili olduğu erkek şiddeti vakasına karşı @SenaristBir  örnek bir tavır gösterdi ve şiddet failinin protesto edilmesi için senaristler imzalarını açıkladılar. İmzacılardan Memed Onur Özkök'ün ise kendisi de şiddet failiydi. Kurbanı ise bendim" diye yazdı. 

SenaristBir'in bu tepkinin ardından listeden ismi çıkarttığı tahmin ediliyor.

Bildiride şöyle denilmişti:

Kadınların toplumsal hayatta artan hak ve eşitlik mücadelesine paralel biçimde maalesef kadına yönelik şiddet ve taciz olayları da artmakta. Bizler bundan büyük bir endişe duyuyoruz. Bu konuda üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmek için SenaristBir çatısı altında bu yıl kurduğumuz ”Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu” ekseninde titizlikle çalışmalar yürütüyoruz. Sektörümüzden erkeklerin faili oldukları ya da sektörün kadın çalışanlarını hedef alan şiddet, taciz ve istismar olaylarında, kadın beyanı esasına uygun biçimde tavır almayı, meslek etiğinin bir parçası sayıyoruz.

Şiddet ve taciz olaylarına maruz kalan kadınlar, toplumsal baskılar nedeniyle çoğu kez susmak zorunda hissediyor. Çünkü en yakınındakilerden başlayarak toplumun bu konuya dair yer yer çok acımasız önyargılarını biliyor. Çok zor aşamalardan geçerek suskunluk çemberini kıran kişiyi duyabiliyoruz ancak. “Kadın beyanı esastır” ilkesi temelde, ses veremeyenin sesi olmayı anlatıyor. Ozan Güven tarafından şiddete uğradığını beyan eden ve darp raporuyla mahkemeye başvuran Deniz Bulutsuz’un koşulsuz biçimde yanındayız.

Şiddete taraf olan kişileri ünleri, itibarlarıyla değerlendirmekten, “tanıyoruz, yapmaz” türü suç ortaklığından kaçınmayı boynumuzun borcu biliyoruz. Bir erkeğin kamuoyu ve kültür sanat çevrelerince sevilen biri oluşu kadına şiddet uygulamayacağını asla garanti etmeyeceği gibi ona herhangi bir imtiyaz da sağlayamaz. Kadına şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Tüm bunlar ışığında, biz aşağıda imzası bulunan senaristler bu ve benzeri tüm olaylarda erkek şiddetinin karşısında tavır alıyoruz. Ozan Güven’in devam eden iş ortaklıklarıyla bağlı olduğu Ay Yapım, cmylmz Fikir Sanat ve Nulook film başta olmak üzere bütün yapımcı, kanal, menajer ve ilgili kuruluşları açıklama yapıp tavır almaya davet ediyoruz. Saygılarımızla.

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)