Şehit Melih Sancar'ın cenazesi helallik için evine getirildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Ortaklar Köyü Süngü Tepe Üs Bölgesindeki karakolda yapılan eğitim sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Piyade Topçu Er Melih Sancar'ın cenazesi Avcılar'daki baba evine getirilerek helallik alındı.

GÜNDEM 12.11.2018, 15:06 12.11.2018, 15:06
Şehit Melih Sancar'ın cenazesi helallik için evine getirildi

Şehit Melih Sancar'ın cenazesi Van'da düzenlenen törenin ardından öğle saatlerinde İstanbul'un Avcılar İlçesinde bulunan Denizköşkler Mahallesine getirildi. Ailenin taziyeleri kabul etmesinin ardından helallik alındı, dualar edildi. Bu sırada acılı ailenin ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Şehidin cenazesi helallik alınmasının ardından, doğup büyüdüğü Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde bulunan eski evine götürüldü.

 

ŞEHİT ANNESİ, OĞLUNU 'KUZUM' DİYE UĞURLADI

Hakkari'de meydana gelen patlamada şehit olan Topçu Çavuş Mehmet Kaşık (25), memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

Bekar olan Mehmet Kaşık'ın cenazesi, Karacaoğlan Mahallesi'nde helallik alındıktan sonra tarihi Ulu Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, milletvekilleri, şehidin ailesi, askeri ve  askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı. Törende şehidin ailesi, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Acılı anne Meryem Kaşık, oğlunun fotoğrafını ve tabutuna sarılı Tük bayrağını öperek, "Ciğerime çekeyim seni kuzum. Gözlerini çıkarayım da yiyeyim kuzum. Yerim ben seni kuzum" diye gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Celal Sürgeç'in cenaze namazını kıldırıp helallik almasının ardından şehit Mehmet Kaşık bir süre askerler tarafından omuzlarda taşındıktan sonra Köseli Mahallesi'nde toprağa verildi.Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

HAKKARI'DE MEYDANA GELEN PATLAMADA SEHIT OLAN TOPCU CAVUS MEHMET KASIK, MEMLEKETI KAHRAMANMARAS'TA TOPRAGA VERILDI. SEHIDIN ANNESI MERYM KASIK (TABUTUN UCUNDA FOTOGRAFA BAKIYOR) OGLUNUN TABUTUNUN BASINDA GOZYASI DOKTU. FOTO: OMER KOC-KAHRAMANMARAS-DHA

 

Gökhan ÇELİK- Güven USTA- İbrahim MAŞE/İSTANBUL, (DHA)

Yorumlar (0)