Sedat Peker'in iddialarının ardından Memleket Partisi'nden suç duyurusu!

Memleket Partisi Genel Sekreteri Halil İlker Çelik ve beraberindeki heyet Ankara Adliyesi'ne gelerek suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 29.08.2022, 17:28
Sedat Peker'in iddialarının ardından Memleket Partisi'nden suç duyurusu!

İşte Memleket Partisi Genel Sekreteri Halil İlker Çelik'in yaptığı o açıklama:

Uzunca bir süredir Sedat PEKER isimli kişinin sosyal medya platformları üzerinden yapmış olduğu açıklamalar ülkemizin gündemini oluşturmaktadır. Bugüne kadar atılan tüm twitler somut iddialara ve delillere dayanmaktadır. Ancak bugüne kadar hiçbir hukuki adım atılmadığı gibi etkin bir soruşturma da yürütülmemiştir. Tabiri caiz ise yargı makamları kulaklarının üzerlerine yatmaktadırlar. Bu durum bir hukuk devletinde kabul edilemez.


Sedat PEKER isimli şahıs dün ‘’@delicavus_nth’’ kullanıcı isimli ve kendisi tarafından kullanıldığı kamuoyunu malumu olan Twitter hesabı üzerinden bir takım iddialarda bulunmuş ve yine bu iddialarını da somut isim, delil ve olaylara dayandırmıştır. Bu nedenle bugün gerek Genel Başkanımız Sayın Muharrem İNCE adına ve Memleket Partisi adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Savcılık tarafından ilk başvurunun bizim tarafından yapıldığı söylenmiş ve şikayetimize 2022/188709 soruşturma numarası verilmiştir. Şikayetimiz eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat TAŞKESENLİOĞLU, Atıl AKKAN, Diyarbakırlı olarak bilinen Nedim ÖZBEK, diğer bilgileri tarafımızca bilinmeyen Ahmet, Süleyman ve Emin isimli kişiler, Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra TAŞKESENLİOĞLU ve İstanbul Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin KALKIRMAN hakkındadır.


Atılan twitler nedeniyle bu kişiler hakkında organize suç örgütü kurmak ve yönetmek, bankacılık kanununa muhalefet, rüşvet, vergi usul kanununa muhalefet ve tehdit suçlarından soruşturma yürütülmesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından talep ediyoruz.


Değerli basın emekçileri, Türkiye bugün bir kanalizasyon çukurunun içindedir. Halkımız yoksullukla mücadele ettiği halde yargı makamlarımız maalesef yolsuzlukla etkin mücadele etmemektedirler. Defaatle çağrımıza rağmen Hakimler ve Savcılar Kurulu konuyu gündemine almamıştır. İktidar kanadı suskun kalarak ve zamana yayarak suçların üstünün örtüleceğini zannetmekte ise de bu durum yanlış olduğu gibi aynı zamanda suça ortak olmak demektir. İktidarın hukukun üstünlüğünü tanımadığını ve buna inanmadığını zaten biliyoruz. Ancak yargı düzeninin bu hale gelmesinde muhalefetin de payı vardır. Bu muhalefet 13 Hakim ve Savcılar Kurulu üyeliğinden birini almak için 7 üyeye oy verdi ve bu düzenin ortağı olduğunu gösterdi. Hal böyle iken muhalefetin de şikâyet etmeye ne kadar hakkı olduğu tartışmalıdır.


Hukukun şeklen işletildiği değil içinin adalet ile doldurulduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Demokratik bir ülkede yaşamak istiyoruz. Düşüncelerimizi ifade etmekten çekinmediğimiz bir ülkede yaşamak istiyoruz. Özgür ve müreffeh bir ülkede yaşamak istiyoruz. Geçim kaygısı taşımadan, market market gezerek en ucuz gıdayı nerden alacağımızı düşünmeden yaşamak istiyoruz. İnsanlarımızın yüzü gülsün istiyoruz ve en çok da gelecek kaygısı taşımadan yaşamalarını istiyoruz. Bugün bu ülkenin dertlerine ne Cumhur İttifakı derman olabilir ne de altı benzemezden oluşan masa derman olabilir. Bu nedenle ne Cumhur ne Millet tek yok Memleket diyor ve değerli Cumhuriyet Savcılarımızı göreve davet ediyoruz.

Yorumlar (0)