banner758

Sedat Peker gündeme taşımıştı:Özyurtlar AKP döneminde belediyeden 700 milyon liralık ihale almış

Sedat Peker'in gündeme getirdiği Yüksel Özyurt ve Orhan Özyurt’un Esenyurt'taki faaliyetlerine ilişkin Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 20.07.2021, 11:01
Sedat Peker gündeme taşımıştı:Özyurtlar AKP döneminde belediyeden 700 milyon liralık ihale almış

Organize Suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında arama kararı olan Sedat Peker'in gündeme getirdiği Yüksel Özyurt ve Orhan Özyurt’un Esenyurt'taki faaliyetlerine ilişkin Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da açıklamalarda bulundu. Bozkurt "Bugünkü değerlendirmeyle Özyurtlar 600-700 milyon civarında ihale almışlar belediyeden. Yaptıkları bu belediye binası hariç. İhaleler yaklaşık 10-15 yılda alınmış. Büyükşehirden aldıkları hariç. Sadece Esenyurt Belediyesi ihalelerini kastediyorum" dedi.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu'na konuşan CHP'li Belediye Başkanı Bozkurt, AK Parti döneminden kalan borçlardan dolayı belediyenin mallarına haciz konulduğunu söyledi. 

ALBAYRAK GRUBU 74 MİLYON LİRALIK FATURA KESMİŞ

Bozkurt,Yeni Şafak’ın da sahibi Albayrak Grubu’nun da, yerel seçimden 20 gün kadar önce Esenyurt Belediyesi’ne geçmişte yaptığı 'çöp' işinden dolayı 74 milyon TL’lik fatura kestirdiğini açıkladı. Bozkurt, “14 Aylık hizmet bedeli olarak 74 milyon TL’lik fatura kesmişler. 'Sen benim paramı nasıl ödemiyorsun' diyerek nüfuzlarını kullandılar, hakkımızda soruşturma açtırdılar. Müfettişler 'Belediye başkanının burada bir müdahili yoktur' demesine rağmen. Sonrasında soruşturma izni veriliyor. Mahkeme süreci devam ediyor.

MAAŞ HESAPLARINA DAHİ HACİZ KOYDURDULAR

Bütün hesaplarımız hacizde, maaş hesabı, kesin teminat hesabı, birçok şey hacizde. Belediyenin haciz konulamayacak hesaplarına dahi haciz koydular. Bu, maaş hesabı diyoruz, ‘ispat et’ diyorlar. Bunu Albayrak Grubu yaptırdı. ‘Paramızı ödemiyorlar’ diye gazetelerinde haber yaptılar.  Esenyurt Belediyesi’ni devraldığımda 2.2 milyar TL civarında borç vardı. Bunu altı ayda öğrenebildim. Çünkü envanteri yoktu” dedi.  

Esenyurt Belediyesi hakkında açılmış 11 bin civarında dava olduğunu belirten Bozkurt, bunlardan 6 bin 400’ünün devam ettiği bilgisini verdi.

'BAKANLIKLA BAĞLANTILI OLDUKLARI BELLİ'

"Ne kadar ihale almışlar belediyeden Özyurt AŞ?" belediyeden sorusuna ise Bozkurt şu yanıtı verdi: Bugünkü yeniden değerlendirmeyle Özyurtlar 600-700 milyon civarında ihale almışlar belediyeden. Mesela bu binada (belediye binası) 200 bin metrekare kapalı alan var, metrekaresi 5 bin liraya gider. Bu hesapla 1 milyar TL yapar. Bu inşaatın yüzde 73’ü şirketin yüzde 27’si belediyenin olacak şekilde ihale edilmiş. Birçok eksiklik var. Binanın yapılış şeklinde, ihalesinde. Mesela statik projesi yok. Üniversite raporları vesaire alıyoruz. Bakanlıkla bağlantıları olduğu belli. Hükümete yakın diyelim. 

'SOYLU'NUN GİZLİ KASASI' DEMİŞTİ

Sedat Peker,  Esenyurt Üniversitesi'nin sahipleri Yüksel Özyurt ve Orhan Özyurt'un İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'gizli ortakları ve kasası' olduğunu öne sürmüş ve ‘karun kadar zengin’ olduklarını söylemişti. Peker, "Bu kardeşler aynı zamanda Esenyurt Üniversitesi’nin sahipleridir. Orhan Özyurt bu üniversitenin mütevelli heyeti başkanıdır. Bu kardeşler sahibi oldukları Özyurt A.Ş.’yi konkordato ilan ettirerek karun kadar zengin oldukları halde, alacaklıların paralarının üstüne çökmüşlerdir" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)