Sedat Peker aleyhine yapılan paylaşıma ‘terör propagandası’ davası

Sosyal medya hesabından Mihraç Ural’ın suç örgütü lideri Sedat Peker’e yönelik “Akademisyenlere kabadayılık taslama” ifadelerinin yer aldığı haberi paylaşan Şükriye E’ye “terör örgütü propagandası” davası açıldı. İddianamede, THKP-C için “Örgüt yok ama aynı felsefeyi benimsemiş örgütler var” denildi.

GÜNDEM 29.07.2020, 10:58 29.07.2020, 11:35
Sedat Peker aleyhine yapılan paylaşıma ‘terör propagandası’ davası

‘Suriye Mukavemeti-Liva İskenderun Halk Kurtuluş Cephesi' adlı örgütün liderlerinden Mihraç Ural’ın suç örgütü lideri Sedat Peker’e yönelik “Akademisyenlere kabadayılık taslama Türkmen Dağı’na gel” ifadelerin yer aldığı haberi sosyal medya hesabında paylaşan Şükriye E.’ye “THKP/C Acilciler terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla dava açıldı.

BirGün'ün haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı ve Şükriye E.’ye “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasının yöneltildiği iddianame, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.

URAL THKP-C LİDERİ SAYILDI

İddianamede, Mihraç Ural’ın 1970’te Mahir Çayan tarafından kurulan THKP-C’nin lideri olduğu iddia edilerek, Şükriye E.'nin "Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2 maddesine (terör örgütü propagandası yapma) muhalefet ettiği anlaşılmıştır” denildi.

'Oluk oluk kan akacak' diyen Sedat Peker'den cihatçı Türkmenlere TIR'larla yardım

EMNİYET: ÖRGÜT YOK, AYNI KÖKTEN GELENLER VAR

Duruşmada, mahkemenin bir önceki celse Ankara Emniyeti’ne yönelttiği, “THKP-C Lideri Mihraç Ural ve bahse konu yapı ile ilgili gerekli araştırma yapılarak terör örgütü olup olmadığı, Türkiye ve yurt dışında herhangi bir silahlı eyleminin olup olmadığının ayrıntılı araştırma tutanağının gönderilmesi” talebine yanıt geldi.

Bu talep üzerine Ankara Emniyeti mahkemeye iki bilgi notu gönderdi. İlk bilgi notunda, “Mevcut anayasal düzeni kaldırarak yerine komünist bir sistem kurmayı amaçlayan ve bu doğrultuda öncü savaşını esas alan THKP/ACİLCİLER terör örgütünün Terörle Mücadele Kanunu hükümleri çerçevesinde, halen silahlı eylem ve faaliyetlerini sürdüren bir terör örgütü olduğu değerlendirilmektedir” denildi.

İkinci bilgi notunda da “Günümüz itibari ile THKP-C adıyla faaliyet gösteren bir terör örgütü bulunmamakla birlikte, THKP-C felsefesini ve ideolojisini benimsemiş, aynı kökenden gelerek faaliyetlerine devam eden terör örgütleri bulunmaktadır” ifadeleri yer aldı.

ÖRGÜT FAAL OLARAK 40 YILDIR YOK

Terör örgütü propagandası yapmakla suçlanan Şükrüye E.’nin avukatı Kenan Maçoğlu savunmasında, “THKP-C 1970’lerde kurulmuş bir örgüttür ve 70’lerin sonunda dağılmıştır. THKP-C diye bir örgüt faal olarak 40 yıldır yok. Ayrıca Mihraç Ural hiçbir zaman için THKP-C’nin liderlerinden biri olmamıştır” dedi.

Savcı ise esasa ilişkin mütalaasında “Bahse konu paylaşımların silahlı terör örgütünü övücü, sahiplenici nitelikte olduğu gerekçesiyle terör örgütü propagandası yapma” suçundan ceza verilmesini talep etti. Mahkeme duruşmayı 27 Ekim’e erteledi.

Yorumlar (0)